Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell sütőben sütve - Balzsamecetes szósszal lesz igazán finom

8
Nyomtatás
38826991 2961637 6eb841aad318ba6e7153d91e62c5cc3b wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A paradicsom és a mozzarella balzsamecettel ízesítve nemcsak salátának finom, hanem a csirkemellel is jól harmonizál.

A mozzarella, a paradicsom, a friss bazsalikom és a balzsamecet, vagyis a caprese saláta elképesztően népszerű előétel, könnyed, mégis tápláló fogás. Ha ennél egy kicsit laktatóbbra vágysz, próbáld ki tésztasalátaként elkészítve.

A sajt és a paradicsom hússal sütve is nagyon finom, ráadásul így biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell. A szaftosabb ételek, mint a lecsó, akár a francia változat, nagyon jól illenek a szárnyashoz, süsd őket együtt a sütőben, próbáld ki ezt a ratatouille-t sült csirkemellel

A caprese-alappal pedig megtöltheted a húst, amelyet még puhábbá tehetsz, ha balzsamecetes-olívaolajos keverékkel megkenve készíted. Figyelj arra, hogy ne süsd túl, csak annyira, hogy a sajt kellően megolvadjon, de a hús ne száradjon ki.

Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell

caprese csirkemell recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 szelet csirkemell
  • 1 darab paradicsom
  • 100 gramm mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 3 evőkanál olívaolaj (plusz a húst lekenni)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint bazsalikom (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk fel. A fokhagymát nyomjuk össze.

A csirkemelleket óvatosan vágjuk hosszában félbe, de ne vágjuk szét teljesen. A húsok mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá az oregánót és a bazsalikomot. Tegyük rá a felkarikázott paradicsomot, a mozzarellát és a friss bazsalikomleveleket. A húsokat tűzzük meg fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét.

Serpenyőben forrósítsunk 1 evőkanál olívaolajat, majd süssük a húsokat oldalanként 2-2 percig.

Egy tálban keverjük össze a maradék olívaolajat, az összenyomott fokhagymát és a balzsamecetet. 

Tegyük a csikemelleket sütőpapírral letakart tepsire, kenjük meg őket az olívaolajos-balzsamecetes keverékkel és süssük még 12-15 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon