Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell sütőben sütve - Balzsamecetes szósszal lesz igazán finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A paradicsom és a mozzarella balzsamecettel ízesítve nemcsak salátának finom, hanem a csirkemellel is jól harmonizál.
A mozzarella, a paradicsom, a friss bazsalikom és a balzsamecet, vagyis a caprese saláta elképesztően népszerű előétel, könnyed, mégis tápláló fogás. Ha ennél egy kicsit laktatóbbra vágysz, próbáld ki tésztasalátaként elkészítve.
A sajt és a paradicsom hússal sütve is nagyon finom, ráadásul így biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell. A szaftosabb ételek, mint a lecsó, akár a francia változat, nagyon jól illenek a szárnyashoz, süsd őket együtt a sütőben, próbáld ki ezt a ratatouille-t sült csirkemellel.
A caprese-alappal pedig megtöltheted a húst, amelyet még puhábbá tehetsz, ha balzsamecetes-olívaolajos keverékkel megkenve készíted. Figyelj arra, hogy ne süsd túl, csak annyira, hogy a sajt kellően megolvadjon, de a hús ne száradjon ki.
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 szelet csirkemell
- 1 darab paradicsom
- 100 gramm mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- 3 evőkanál olívaolaj (plusz a húst lekenni)
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk fel. A fokhagymát nyomjuk össze.
A csirkemelleket óvatosan vágjuk hosszában félbe, de ne vágjuk szét teljesen. A húsok mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá az oregánót és a bazsalikomot. Tegyük rá a felkarikázott paradicsomot, a mozzarellát és a friss bazsalikomleveleket. A húsokat tűzzük meg fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét.
Serpenyőben forrósítsunk 1 evőkanál olívaolajat, majd süssük a húsokat oldalanként 2-2 percig.
Egy tálban keverjük össze a maradék olívaolajat, az összenyomott fokhagymát és a balzsamecetet.
Tegyük a csikemelleket sütőpapírral letakart tepsire, kenjük meg őket az olívaolajos-balzsamecetes keverékkel és süssük még 12-15 percig.
Fotó: Getty Images