4 hozzávalós caprese tésztasaláta – Az eredeti olasz recept laktatóbb változata
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Igazi könnyed, nyári étel a caprese saláta, amely forró napokon lehet a legjobb választás.
A tésztasaláta sok zöldséggel készítve az igazi, igyekezz mindig szezonális hozzávalókkal feldobni ezt a könnyed fogást. Nyáron egyébként is érdemes minél kevésbé zsíros, nehéz, megterhelő fogásokat készíteni, ajánlott sok zöldséget, gyümölcsöt enni és feltöltekezni az őszi, téli időszakra. A zöldségek mellé fehérjében gazdag alapanyagot is egyél, a sajt kitűnő választás.
A caprese saláta nagyon egyszerűen összeállítható, de vacsorára is tökéletes, könnyed fogás. Ha mégis éhesebb vagy, akkor teljes kiőrlésű tésztával szénhidrátban gazdagabb ételt kapsz, de még ez sem fogja megterhelni a gyomrodat.
Caprese tésztasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
- 10 darab koktélparadicsom
- 250 gramm mozzarellagolyó
- ízlés szerint bazsalikomlevél
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat. Csurgassunk rá balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, tegyünk rá bazsalikomleveleket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!