Pufi, citromos keksz krémsajttal gyúrva: könnyed, gyümölcsös teasütemény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha szereted a citromos sütiket, ez a keksz is biztosan a kedvenced lesz, ráadásul nagyon egyszerűen készül.
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni ezt a pufi, citromos kekszet. Kívül ropogósra, belül puhára, levegősre sül, eteti magát, olyan finom, úgyhogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle.
A süti összeállítása nagyon egyszerű: össze kell gyúrni a hozzávalókat, majd pihentetni a tésztát, végül golyókat formázni belőle, porcukorba hempergetni és mehet a sütőbe. Ahogyan sül, kilapul és megrepedezik a külseje, de pont ettől lesz szép a keksz, a fehér porcukor nagyon jól fog mutatni rajta.
Ha nem vagy annyira édesszájú, el is hagyhatod a porcukros hempergetést, ha pedig különlegesebb végeredményre vágysz, a cukrot kakaóval vagy fahéjjal is gazdagíthatod. Nem csak citrommal, naranccsal is működik ez a recept, érdemes kipróbálni.
Pufi, citromos keksz
Hozzávalók 25 darabhoz
- 60 gramm vaj (puha)
- 60 gramm krémsajt
- 200 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 2 darab biocitrom
- 1 csipet só
- 280 gramm liszt
- 2 teáskanál keményítő
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- porcukor (hempergetéshez)
Elkészítés:
A vajat és a krémsajtot keverjük habosra robotgép segítségével. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük alaposan össze. Keverjük bele a tojást is. Reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve öntsünk hozzá 3 evőkanál citromlevet.
Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a keményítőt. Forgassuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Mikor összeáll a massza, fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsünk a tésztából 2-3 centis golyókat, majd forgassuk meg őket porcukorban. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet, majd 12-13 percig süssük a kekszeket.
Hagyjuk hűlni, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors