Ragacsos, csípős Buffalo-csirkeszárny: a bőre ropogós, a húsa vajpuha

buffalocsirkeszárny2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús is különlegesen készül, és extrán ropogós, de a szósz is isteni, ragacsos, csípős, selymes.

Ha nem félsz a tüzes ízektől, a Buffalo-csirkeszárny lesz a te recepted, a chiliszósszal borított hús hatalmas kedvenc a csípős ételek kedvelői körében. Hogy picit lágyítsunk a chili erősségén, vaj kerül mellé, illetve egy kevés cukor ellensúlyozza. Az eredeti receptben Frank’s chiliszószt használnak, ez egy picit enyhébb, savanykásabb változat, így ha nem jutsz ilyenhez, érdemes egy kevés ecetet is keverni a szószba.

A csirkeszárny is különlegesen készül, ugyanis mielőtt a sütőbe kerül, sütőporba kell forgatni: ha hiszed, ha nem, ettől a lépéstől szuper ropogós lesz a bundája. Hogy finomabb is legyen, egy kevés fokhagymaport is keverj mellé.

Ragacsos Buffalo-csirkeszárny

buffalo

Hozzávalók 8 személyre

Hús:

  • 1.3 kilogramm csirkeszárny
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 2 tk fokhagymapor

Szósz:

  • 60 gramm vaj
  • 60 ml chiliszósz (Sriracha)
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek almaecet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki fóliával, majd tegyünk rá egy sütőrácsot. 

Egy papírtörlővel itassuk fel a csirkeszárnyakról a nedvességet. Keverjük össze egy tálkában a sót, borsot, sütőport és a fokhagymaport. Szórjuk a keveréket a szárnyakra, forgassuk egybe, hogy mindet bevonja.

Rendezzük el a szárnyakat a rácson, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Utána fordítsuk meg őket, majd toljuk vissza még 20-25 percre, míg a hús átsül, a bőre pedig ropogós lesz. 

Közben egy kis lábasban melegítsük össze a vajat, a chiliszószt, a cukrot és az ecetet. Ha a vaj és a cukor elvegyült, húzzuk le a tűzről.

A kész csirkeszárnyakat tegyük egy tálba, majd öntsük nyakon a szósszal. Forgassuk vele egybe, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük