Tartalmas zöldségfasírt indiai módra: a pakora ropogósra sül
Készíts indiai stílusú, ínyenc zöldségfasírtot: az alapja krumpli és sárgarépa, amelyeket a gazdag fűszerezés tesz ínycsiklandóvá!
A pakora a magyaros tócsninak egy gazdagon fűszerezett indiai változata, amely szinte bármilyen zöldségből készülhet. Ebbe a verzióba reszelt répa és krumpli kerül, fűszerek közül pedig a gyömbér, a friss és őrölt koriander, a kömény és a chili a főszereplők.
A hazai tócsnival ellentétben a zöldségeket nem finomliszt és tojás fogja össze, hanem finomra őrölt csicseriborsóliszt, amely folyadékkal elkeverve tojás nélkül is szépen összetartja a masszát. Így nemcsak vegán lesz ez a fogás, de gluténmentes is.
Pakora
Hozzávalók 10 darabhoz
- 150 g répa lereszelve
- 150 g krumpli lereszelve
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 3 cm friss gyömbér lereszelve
- 1 kis chilipaprika apróra vágva
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- 100 g csicseriliszt
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 0.5 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 3 ek víz
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és alaposan dolgozzuk össze.
Hevítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben, kanalazzunk bele 1-1,5 evőkanálnyi masszát, kissé lapítsuk szét, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük a tócsnikat aranybarnára. Ha túl gyorsan elkezdenek pirulni, akkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot.
Szedjük őket papírtörlőre, és tetszőleges mártogatóssal vagy zöldségekkel fogyasszuk.
-
2024-05-02 10:32:02
-
2024-03-03 10:16:02
-
2024-02-09 08:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!