
Roppanós morzsasüti rebarbarával - Kellemesen fanyar és édes desszert

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
A vidám színű, tavaszi zöldséget valójában gyümölcsként kezeli mindenki, nem véletlenül, isteni sütik készülnek rebarbarával.
Kellemesen savanykás ízű tavaszi zöldség a rebarbara, amelynek kora nyárig tart a szezonja. A szárát fogyasztják, általában süteménybe sütik, de készülhet belőle kompót, sőt, lekvár is, de nyersen is ehető. Tele van vitaminnal, élelmi rostokkal és a kalóriatartalma is alacsony.
Ha süteményt sütsz belőle, de túl savanykásnak, fanyarnak találod az ízét, akkor keverj hozzá epret is, főleg, hogy a szezonjuk is szinte egybeesik. Ez a két alapanyag ebben a pitében is tökéletesen kiegészíti egymást.
Az alábbi morzsasüti a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édessége, a roppanós tésztához nagyon jól illik a puha rebarbara.
Rebarbarás morzsasütemény

Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm rebarbara
- 150 gramm kristálycukor
- 0.5 kávéskanál só
- 90 gramm zabpehely (nagy szemű)
- 60 gramm barna cukor
- 40 gramm liszt
- 60 gramm vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A rebarbarát vágjuk össze, majd keverjük hozzá a kristálycukrot és a sót. Hagyjuk pihenni 30 percet, néha forgassunk össze. Kanalazzuk egy 28 centiméter átmérőjű piteformába.
A zabpelyhet, a barna cukrot, a lisztet és a vajat morzsoljuk össze, majd oszlassuk el a rebarbarán. Süssük 45 percig.
Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Getty Images