Sajtos-sonkás muffin szárított paradicsommal – Sós reggeli vagy könnyen szállítható ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A muffin sósan is a kedvenced lehet, rohanós hétköznapok reggelijeként vagy saláta mellé, könnyed vacsorának.
A muffin az egyik legegyszerűbb sütemény, a tésztáját egy gyerek is össze tudja állítani, ennek ellenére nagyon változatosan lehet elkészíteni. Keverem-kavarom a tésztája, de nem szabad túlkeverni, különben oda a sütemény puhasága.
A muffint legtöbbször édesen készítik, pedig annyi recept van, hogy lehetetlen választani közülük, rengeteg sós verziója létezik, mint az alábbi sajtos-sonkás. A téli vonalat követve süthetsz banános-diósat is, amelyben egyszerre érezheted a banán puhaságát és a dió roppanósságát. Itt pedig még több muffinreceptet találsz, válogass kedvedre.
Sajtos-sonkás muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 150 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 darab tojás
- 100 milliliter olívaolaj
- 100 mililiter tej
- 1 evőkanál mustár
- 10 gramm vaj (puha)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 80 gramm szárított paradicsom
- 50 gramm parmezán
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 100 gramm sonka
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban verjük fel a tojást, öntsük hozzá az olajat, adjuk hozzá a mustárt, a tejet és a vajat. Öntsük hozzá a lisztes keverékhez, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze. Nem kell túlzásba vinni a keverést, mert akkor a muffin kemény lesz. A végén adjuk hozzá az összevágott szárított paradicsomot, a sonkát és a parmezánt, morzsoljuk bele a bazsalikomot.
Egy muffinsütőfomába tegyünk kapszlikat, mindegyikbe öntsünk a masszából körülbelül a kapszlik háromnegyedéig. Süssük a muffinokat 20 percig.
Fotó: Getty Images