Spárgás, mozzarellás omlett - Egészséges, színes reggeli sok fehérjével
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Rájöttem, hogy mutatós reggelit semmivel sem több idő elkészíteni, mint egy egyszerű, de nem látványosat.
Reggelire egyre gyakrabban eszünk tojásos ételeket. A sort tükörtojással indítottuk, de később a rántotta is becsatlakozott. Egy idő után a tojásba ízesítésként egyéb hozzávalók kerültek, először csak egy kis hagyma, aztán gomba, esetleg kolbász és persze sajt. Egy ilyen rántotta felér egy főétkezéssel.
A rántottából egyszer csak omlett lett, ez szinte csak annyiban különbözik előbbitől, hogy a serpenyőbe öntött tojást nem bántjuk, hanem palacsintaszerűen megsütjük. Azért a tojásba kerülhet egy kis tejszín is. Az omlettet tetszés szerint lehet ízesíteni, ebbe például a kedvenc tavaszi zöldségem, spárga került, mellé pedig a szinte kihagyhatatlan sajt, jelen esetben mozzarella.
Spárgás, mozzarellás omlett
Hozzávalók 4 adaghoz
- 210 gramm spárga (zöld)
- 6 darab tojás
- 4 evőkanál tejszín
- 0.5 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 30 gramm mozzarella
- 1 evőkanál újhagyma zöldje (díszítésnek)
Elkészítés:
A spárgákat jól tisztítsuk meg, törjük meg, csak a csúcsáig tartó felét használjuk. A többi sajnos fás lehet. Vágjuk kis darabokra. A mozzarellát reszeljük le.
A tojásokat mossuk meg, törjük fel, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, jó alaposan verjük fel elektromos habverővel. Picit tegyük félre pihenni.
Öntsünk olajat egy serpenyőbe, alacsony lángon melegítsük, majd tegyünk hozzá vajat és várjuk meg, amíg felmelegszik. Dobjuk rá a spárgákat, pirítsuk körülbelül fél percig, majd szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, öntsük rá a tojásos keveréket. Hagyjuk egy percig sülni, ne nyúljunk hozzá. A felére szórjuk rá a mozzarellát és a spárgát. Zárjuk el a gázt, várjuk meg, amíg a mozzarella elolvad.
Egy fa spatula segítségével óvatosan tekerjük fel az omlettet. Utána tetszés szerinti méretre szeletelhetjük.
Fotó: Getty Images