Puhára sült körte kéksajttal, ropogós dióval és édes mézzel

3
Nyomtatás
sültkörte
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerű alapanyagok találkozásából született ez az isteni étel, zseniális kombináció, édes és sós ízek tökéletes harmóniája.

Ez a végtelenül egyszerű sült körte szuper előétel lehet, ha vendégeket várunk, de könnyed vacsoraként is megállja a helyét bármelyik hétköznap este. Ezt a zseniális kombinációt egy sörtanfolyamon kóstoltam először, egy IPA mellé kaptuk előételként. Imádtam minden egyes elemét, azóta többször is készítettem otthon, hiszen a megvalósítása egyáltalán nem bonyolult, csak az alapötlet hiányzott. 

Ez az étel picit édes, picit sós és nagyon pikáns a kéksajttól. Ha nyitottak vagytok az extrém ízekre, még tovább lehet fokozni: dió helyett használjatok pekándiót, szórjátok meg a tetejét aszalt vörösáfonyával, fűszerezzétek fahéjjal és kardamommal, vagy a végén méz helyett locsoljátok meg balzsamecettel. 

Sült körte kéksajttal

sülrkörte2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 darab körte
  • olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál kéksajt
  • 3 evőkanál dió
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A körtéket vágjuk félbe, szedjük ki a magházukat. Tegyük őket egy tepsibe a vágott felükkel felfelé, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd sózzuk-borsozzuk. 

Süssük a körtéket 20 percig. Vegyük ki őket, töltsük meg mindet morzsolt kéksajttal, majd toljuk vissza a sütőbe még további 10 percre.

Amíg sülnek a körték, aprítsuk össze a diót, majd egy száraz serpenyőben pirítsuk meg 2-3 perc alatt. 

A kész körtéket hagyjuk hűlni 3-4 percig, majd szórjuk rájuk a diót és locsoljuk meg őket ízlés szerint mézzel. Tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon