
Színes, tavaszi tészta rengeteg friss zöldséggel: könnyed, mégis tápláló ebéd

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A zöldségek előkészítésén túl szinte semmi munka nincs vele, amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is.
Ha olyan gyors receptet keresel, ami könnyed, mégis tápláló, ez a zöldséges tészta a tökéletes választás. Hús nincs benne, viszont rengeteg friss, lédús zöldség gazdagítja, cukkini, paprika, zöldborsó, répa és paradicsom. Szezonban zsenge borsóval és édes paradicsommal készítsd, azonban ha nincs erre lehetőség, előbbiből a mirelit, utóbbiból a koktél is megteszi.
A tészta szaftosságáról a zöldségek leve, a vaj és a főzővíz gondoskodik. Utolsó mozzanatként egy kevés parmezánt is keverj a zöldségekhez, ettől még sűrűbb és krémesebb lesz a szósz.
Tavaszi, zöldséges tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb darab cukkini
- 100 gramm zöldborsó (fagyasztott)
- 1 darab kaliforniai paprika
- 200 gramm koktélparadicsom
- 1 kisebb darab répa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 50 gramm parmezán
- 250 gramm tészta
Elkészítés:
A cukkinit és a kaliforniai paprikát mossuk meg, vágjuk kis kockákra. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedekbe. A répát és a fokhagymát hámozzuk meg, a répát zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony csíkokra, a fokhagymát zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le.
A tésztát főzzük al dente-re enyhén sós, forrásban lévő vízben, a főzővizéből tegyünk félre 1 decit.
Amíg fő a tészta, melegítsünk vajat és olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az összevágott zöldségeket. Fedő alatt, 10 percig puhítsuk őket, nem baj, ha levet eresztenek. Öntsük rájuk a citromlevet, fűszerezzük őket oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, keverjük alaposan össze.
Adjunk hozzá 2-3 evőkanál főzővizet, majd 2-3 perc kevergetés után keverjük bele a parmezánt is. Mikor elolvadt benne, forgassuk bele a kifőtt tésztát. Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors