
Vitaminbomba zöld turmix avokádóval: tartalmas és feltölt energiával

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Az egészségesen táplálkozók körében nagy kedvenc a zöld turmix, amely tele van értékes tápanyagokkal.
A zöld turmixba, nevéhez hűen, csak olyan zöldségek és gyümölcsök kerülnek, amelyek zöld színben tündökölnek. Ezeket a turmixokat érdemes ízlés szerint alakítani, használj változatos alapanyagokat. A zöld színű zöldségek és gyümölcsök A- és C-vitaminban bővelkednek, de ásványi anyagokban sem szenvednek hiányt. Fontos a természetes úton történő vitaminbevitel, gyorsan felszívódnak, érdemes mindennap zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
A gyerekek és még a felnőttek közt is akad olyan, aki nem nagy zöldség- vagy gyümölcsrajongó. Hogy szervezetük megkapja a megfelelő mennyiségű vitamint, a legjobb, ha turmix formájában fogyasztják a rostban gazdag, kalóriaszegény, könnyen emészthető zöldségeket - a zöld ital rohanós reggeleken napindítónak is tökéletes, feltölt energiával.
Zöld turmix avokádóval

Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab avokádó
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab cukkini
- 2 darab zöld alma
- 1 darab lime
- 1.5 deciliter joghurt
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, a magját távolítsuk el.
Az uborka és a cukkini héját zöldséghámozóval húzzuk le, majd az almával és az avokádóval együtt mossuk meg.
Az avokádót, uborkát, cukkinit, almát, a lime facsart levét és a joghurtot turmixgépben dolgozzuk össze.
Fotó: Getty Images