
Krémes, epres tejturmix: vaníliafagylalttal készítve még selymesebb

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Összvissz 4 hozzávalóra van szükség a krémes turmixhoz, a tej nagy részét érdemes fagyira cserélni.
Epres tejturmix sokféleképpen készülhet, de akkor lesz a legfinomabb, ha a friss eper és tej mellé vaníliafagylalt is kerül. Ha több időd van, a fagyit is készítsd házilag, de jobb minőségű boltival is tökéletes lesz.
Mivel a fagyi alapját is tejtermék képezi és rengeteg kerül belőle a turmixba, csak minimális mennyiségű tejre van szükség mellé pluszban. Fagyival készítve sokkal krémesebb lesz az ital, de ha te a hígabb, könnyedebb változatot kedveled, több tejjel is felöntheted. Ha pedig extrán gyümölcsös élményre vágysz, vanília- helyett használj eperfagylaltot.
Epres tejturmix

Hozzávalók 6 decihez
- 250 gramm eper
- 340 gramm vaníliafagylalt
- 60 milliliter tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- tejszínhab (tetejére)
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, szedjük le a leveleit, a nagyobbakat vágjuk félbe vagy negyedekbe. Tegyük egy turmixgépbe a vaníliafagyival, a tejjel és a vaníliakivonattal együtt. Alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat, ha túl sűrűnek érezzük, tejjel lehet hígítani, lehet krémesebb és folyékonyabb is.
Öntsük szét két 3 decis pohárba, majd tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.
Fotó: Getty Images