Pillanatok alatt elkészül a zöldséges kence: csak ezt kened majd a kenyérre
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A színes, illatos zöldséges kence Oroszországban nagyon kedvelt csemege, kenyérre kenve vagy sült húsok mellé tökéletes.
A házi kencének nincsen párja! Ha szereted a selymes, ízekben gazdag krémeket, akkor most örülhetsz, mert bővül a recepttárad, az oroszok kedvenc kencéjét mutatjuk most meg.
Az egyszerű kence zöldségekből készül, cukkini, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, fűszerek és még sűrített paradicsom is kerül bele. A zöldséges kence melegen a legfinomabb, de hidegen is szuper. Kend kenyérre, kínáld zöldségek mellé mártogatósnak, de még szaftos hússzelethez is remekül illik.
Zöldséges kence
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab cukkini
- 1 darab vöröshagyma
- 2 darab sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 1 dl víz
- 2 darab babérlevél
- 6 evőkanál sűrített paradicsom
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg.
A cukkinit vágjuk apró kockákra, a hagymát vékony szeletekre, a sárgarépát kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk.
Az összekészített zöldségeket kevés olajon pirítsuk, adjuk hozzá a babérlevelet és kevés vizet (1 dl) öntsünk alá.
Amikor a zöldségek szépen összeestek, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval és borssal, főzzük 10-15 percig, közben gyakran kevergessük.
A zöldségeket pürésítsük botmixerrel, majd kenyérre kenve kínáljuk.
Fotó: Getty Images