Kívül ropogós bacon, belül remegős tojás - Kevés ennél finomabb reggeli van

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szeretnéd látványos reggelivel kezdeni a napot, akkor ezeket a baconös-tojásos kosárkákat neked találták ki. 

Fehérjében gazdag reggeliről van szó, ami ráadásul elképesztően egyszerű és finom. Ha a bacont lecseréljük prosciutto vagy serrano sonkára, akkor máris beilleszthetjük a fogyókúránkba is. 

Ha ropogós bacont szeretnénk - és hát persze, hogy azt szeretnénk -, akkor pirítsuk le kicsit a sütés előtt, mert a sütőben nem fog kisülni a zsírja. Nem kell teljesen ropogósra sütni, maradjon hajlítható, különben nem tudjuk vele kibélelni a muffinformákat.

A kész kis kosárkák frissen, zöldhagymával megszórva a legfinomabbak, de hűtőben vagy fagyasztóban napokig elállnak és megmelegítve is finomak. A muffinokat bármivel ízesíthetjük, lehet variálni a receptet, tegyünk a tojásra fűszerkeveréket, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, kínáljunk mellé friss zöldségeket. A tojásokat fel is verhetjük, és úgy is ízesíthetjük, de rántottával nem lesznek olyan gusztusosak a kosárkák.

Baconös-tojásos kosárkák

baconostojásoskosárrecept

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 12 darab tojás
  • 12 szelet bacon
  • ízlés szerint zöldhagyma a tálaláshoz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A bacont pirítsuk meg pár perc alatt. Nem kell még teljesen ropogósra, mert akkor nem lehet majd formázni, de nagyjából legyen átsütve.

Vajazzuk ki a muffinformákat.

A baconszeleteket tegyük a muffinformába kör alakban, ha nem sikerül, akkor kisebb darabokban béleljük ki vele a formát. Üssünk minden forma közepére egy tojást. Sózzuk, borsozzuk.

12-15 percig süssük őket, amíg a bacon ropogósra nem sül. Melegen, apróra vágott zöldhagymával megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük