Joghurtos tonhalkrém főtt tojással dúsítva: kenyérre kenve nincsen párja
A fehérjében gazdag házi kence a joghurttól selymes, kenyérre is kenheted, szendvicsalapanyagnak tökéletes választás.
Ha egy igazán egyszerű, laktató reggelire vágysz, a különféle tojásos ételek mindig számításba jöhetnek. A kaszinótojás vagy az omlettvariációk mellett a régi nagy kedvenc tojáskrém is remek ötlet. Tökéletes választás péksütikre, zöldségekkel vagy akár sült és rántott húsok mellé.
Ha visszaidéznéd a gyerekkori ízeket, akkor a majonéz és a mustár kihagyhatatlan belőle. A zöldfűszereket ízlésed szerint variálhatod. Petrezselyemmel, sőt akár kaporral is megbolondíthatod.
A tojásokat főzzük keményre forrástól számítva 10 perc alatt. Hűtsük le hideg víz alatt, majd hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, vagy sajtreszelőn reszeljük le.
Az újhagymát aprítsuk fel.
A tojásokat rakjuk egy tálba, tegyük hozzá a hagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A puha vajat, a majonézt, a mustárt és a tejfölt dolgozzuk simára. Óvatosan keverjük a tojáshoz, kóstoljuk meg, hogy nem kell-e bele még fűszer.
Ízlés szerint adhatunk hozzá még friss petrezselymet vagy más zöldfűszert.
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!