Krémes, habkönnyű joghurtos mousse: a hűtő végzi a legnagyobb munkát
A sűrű görög joghurt és a légies tejszínhab találkozásából csodálatos pohárdesszert születik.
Már akár két hozzávalóból is készíthetsz habos, krémes desszertet, ez az egyszerűsített csokimousse pont ennyiből áll össze! Habtejszín és fehér csokoládé találkozik benne, előbbitől légies és könnyű, utóbbitól édes és selymes.
Hogy a tejszínből biztosan hab legyen, mindenképpen magas zsírtartalmút válassz, és hűtőben tárold, minél hidegebb, annál könnyebb lesz felverni. Akár egy csomag habfixálót is adhatsz hozzá, ha nem akarna összeállni.
Arra még figyelj, hogy a csokis alapot mindenképp hűtsd ki, mielőtt hozzákevered a felvert habot, különben az rögtön összeesik és folyóssá válik.
A habtejszín legyen jó hideg, különben nehéz lesz belőle habot verni, így pár órával a készítés előtt már tegyük hűtőbe.
A fehér csokit vágjuk kis darabokra, tegyük egy hőálló tálba.
A habtejszín egyharmad részét melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd, majd öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjünk belőle selymes krémet. Tegyük félre hűlni.
A maradék hideg habtejszínt verjük kemény habbá. Ha nem akarna összeállni, adjunk hozzá egy csomag habfixálót is.
A hab felét egy spatula segítségével forgassuk a kihűlt csokis alapba, majd a másik felét is forgassuk bele, míg egynemű krémet nem kapunk.
Osszuk szét a mousse-t 4 tálka vagy pohár között, majd tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Tejszínhabbal vagy fehér csokival díszítve kínáljuk.
Fotó: Getty Images