Fehér csokis mousse alig valamiből: isteni desszert sütés nélkül

feher-csokis-mousse
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig valamire lesz szükséged ehhez a krémes desszerthez, ráadásul a napodból is csak 10 percet kell rászánnod.

Már akár két hozzávalóból is készíthetsz habos, krémes desszertet, ez az egyszerűsített csokimousse pont ennyiből áll össze! Habtejszín és fehér csokoládé találkozik benne, előbbitől légies és könnyű, utóbbitól édes és selymes.

Hogy a tejszínből biztosan hab legyen, mindenképpen magas zsírtartalmút válassz, és hűtőben tárold, minél hidegebb, annál könnyebb lesz felverni. Akár egy csomag habfixálót is adhatsz hozzá, ha nem akarna összeállni.

Arra még figyelj, hogy a csokis alapot mindenképp hűtsd ki, mielőtt hozzákevered a felvert habot, különben az rögtön összeesik és folyóssá válik.

Fehér csokis mousse

feher-csokis-mousse2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 370 ml habtejszín (35-40%-os)
  • 170 g fehér csokoládé
  • 1 csomag habfixáló (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A habtejszín legyen jó hideg, különben nehéz lesz belőle habot verni, így pár órával a készítés előtt már tegyük hűtőbe.

A fehér csokit vágjuk kis darabokra, tegyük egy hőálló tálba.

A habtejszín egyharmad részét melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd, majd öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjünk belőle selymes krémet. Tegyük félre hűlni.

A maradék hideg habtejszínt verjük kemény habbá. Ha nem akarna összeállni, adjunk hozzá egy csomag habfixálót is.

A hab felét egy spatula segítségével forgassuk a kihűlt csokis alapba, majd a másik felét is forgassuk bele, míg egynemű krémet nem kapunk.

Osszuk szét a mousse-t 4 tálka vagy pohár között, majd tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Tejszínhabbal vagy fehér csokival díszítve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük