A 7 legjobb desszert barackkal: öröm belőlük minden falat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Végre itt a barackszezon, és a zamatos gyümölcsből készülhet a sok finomság: mutatjuk, milyen desszertekben érvényesül a legjobban a barack savanykásan édes ízvilága.
Bár nyáron a hideg édességek a kapósabbak, van, amiért mégis érdemes bekapcsolni a sütőt. Most egy olyan süteményválogatást hoztunk, amelyben a friss és lédús baracké a főszerep.
Klasszikus pite barackkal
A pite egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinte bármilyen gyümölccsel vagy töltelékkel el lehet készíteni. Ez a barackos változat klasszikus pitetésztából készül, és friss, mézédes gyümölccsel van megtöltve, amelytől mesésen szaftos lesz sütés után.
Barackos-málnás morzsasüti
A pitéhez hasonlóan a morzsasüti is egy igazi jolly joker, hiszen szinte bármilyen töltelékkel kombinálható. Ebben a verzióban a barack mellett a nyár másik kedvence, a málna is helyet kap, és a kettő együtt sül krémesre. És ha azt hiszed, hogy az élvezeteket nem lehet tovább fokozni, akkor kanalazz mellé vaníliafagyit is.
Sárgabarackos gombóc
Krumplival gyúrt tésztából bizony nem csak szilvás gombóc készülhet, bár kétségkívül az a népszerűbb változat. Barackszezonban azonban érdemes sárgabarackkal is elkészíteni, mert épp annyira jól illik az étel ízvilágába, mint a szilva. A fahéjas morzsa itt is kötelező!
Mézédes barackos cobbler
Ez a barackos cobbler Martha Stuart konyhájából származik, és tulajdonképpen egy különleges pitét takar, amelyben a gyümölcs kerül alulra, és a tetejére jön a tésztaréteg. Ahhoz, hogy minél jobban kihozd a barack aromáját, keverj hozzá fahéjat és kevés reszelt gyömbért is.
Töltött sült barack
A barackot nemcsak süteményekbe érdemes belesütni, hanem önmagában, félbevágva és megtöltve is elkészíthető. Ez a ropogós, fahéjas, zabpelyhes morzsával töltött változat ráadásul egyszerűen készül, mégis mutatós desszertet tehetsz az asztalra.
Barackos-túrós csiga
Ez a desszert a kakaós vagy fahéjas csiga egy sokkal gazdagabb és tartalmasabb változata. Az eredeti receptben a túrós krémbe konzerves őszibarack kerül, azonban érdemes elkészíteni friss gyümölcsből is, hiszen azzal sokkal aromásabb lesz a süti.
Rákóczi-túrós
Egyetlen barackos süteményválogatás sem lehet teljes a Rákóczi-túrós nélkül, hiszen ezt a sütit – a túróval együtt – a barack savanykás íze uralja. Bár nem a legegyszerűbb desszertünk, mégis érdemes otthon elkészíteni, mert garantáltan kárpótol majd a fáradozásért.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia / Sóbors