Barackos-málnás morzsasüti: krémes, édes lekvár lesz a gyümölcsből

málnásnarackosmorzsasüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elronthatatlan a morzsasüti receptje, ezt az édességet azok fogják különösen szeretni, akik a több töltelékben és kevesebb tésztában hisznek.

Annyira gyors és egyszerű összedobni ezt a sütit, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak, nincs vele semmi munka, mégis isteni finom. Bár nyáron a hideg édességeket kívánjuk, ezt a desszertet forrón kínáld, viszont koronázd meg krémes vaníliafagyival, úgy lesz az igazi. 

A morzsasütiben a gyümölcs lekvárrá lényegül át, a tészta viszont ropogósra sül, tökéletes az ízek és a textúrák játéka. Hogy még roppanósabb legyen a tetején a morzsa, a liszt mellé érdemes zabpelyhet keverni, illetve sima kristály- helyett barna cukrot használni. 

Az alap bármilyen szezonális gyümölcs lehet, mi most málnát és barackot használtunk, de bátran variáld a hozzávalókat. 

Barackos-málnás morzsasüti

barackosmálnásmorzsasüti2

Hozzávalók 6 adaghoz

Gyümölcsös réteg:

  • 400 gramm málna
  • 2 darab őszibarack
  • 3 ek liszt
  • 60 gramm cukor
  • 1 ek citromlé
  • 0.5 tk fahéj

Tészta:

  • 40 gramm vaj
  • 70 gramm barna cukor
  • 40 gramm liszt
  • 60 gramm zabpehely
  • 0.5 tk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a gyümölcsöket: a málnát mossuk meg, a barackot hámozzuk meg, felezzük el, szedjük ki a magját, majd a húsát vágjuk vékony szeletekre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 20x20 centis sütőtálat. 

Az előkészített gyümölcsöket keverjük össze a liszttel, cukorral, citromlével és a fahéjjal. Borítsuk az előkészített tálba, oszlassuk el benne. 

A tésztához a vajat olvasszuk meg. A lisztet, cukrot, zabpelyhet, fahéjat keverjük össze, öntsük rá a vajat. Keverjük egybe a tésztát, majd morzsoljuk a gyümölcsös réteg tetejére. 

Toljuk a sütőbe, süssük 30-40 percig, míg a gyümölcsből szinte lekvár lesz, a barack megpuhul. 

Melegen, fagyival kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük