Szuper fűszeresek és lelőhelyek Budapesten: aranyat érnek az ünnepek előtt

Fuszeres delikatesz c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ünnepek előtti rohanásban sok időt spórolhatsz egy jó fűszeressel vagy olyan bolttal, ahol a legtöbb alapanyagot be tudod szerezni. Segítünk megtalálni a számodra legjobb opciót!

Számtalanszor szembesültem már azzal a helyzettel, hogy a legfontosabb családi eseményekre készülve egyetlen boltban sem találtam a rég eltervezett menühöz valamilyen speciális alapanyagot.

Alapfűszereket ugyanis minden szupermarketben tartanak, és a többségük megfelel az általános céloknak, de vannak olyan egzotikusabb vagy reformreceptek, amelyekhez fontosak az autentikus (akár friss) fűszerek és egyéb alapanyagok. Az alábbi válogatás ebben nyújt segítséget: egy helyen megtalálhatod az ünnepi főzések különleges hozzávalóit, ráadásul a szupermarketek kínálatához képest jobb minőségben és sok esetben olcsóbban is.

Termelői piacok és piaccsarnokok

Míg sokaknak teljesen kézenfekvő, hogy piacra járnak beszerezni a mindennapi étkezés kellékeit, addig másoknak a szupermarketek gyakran szűkebb kínálatára korlátozódik a választásuk. Pedig utóbbi nagy hiba, hiszen a helyi termelők portékái leginkább piacokon érhetők el, ugyanakkor itt frissebb termékeket is vásárolhatsz, sokszor jobb áron és jobb minőségben, mintha előre csomagoltak lennének, legyen szó hús- vagy tejkészítményekről, zöldségről, gyümölcsről, de még aszalt gyümölcsökből, olajos magvakból is nagyobb a választék. 

Fuszeres delikatesz 2

Ez a közeg ráadásul a csomagolásmentesség fenntartásában is támogat. A piaccsarnokok elérhetőségeiről és az azokat érintő további információkról itt olvashatsz.  

Taste the world - Négy égtáj ízei

Ha már a Fővám téri vásárcsarnoknál jársz, mindenképpen nézz be a város egyik legnagyobb és legfelszereltebb fűszereséhez. Az Ázsia Bt. (1093 Budapest, Csarnok tér 5.) 300 négyzetméteren várja a vásárlókat friss és szárított fűszerekkel, gyógynövényekkel, főzési alapanyagokkal, cukrászkellékekkel és gasztroajándéknak is beillő késztermékekkel.

Fuszeres delikatesz 3

Szép kis India - Exotic India

Fűszereknél és főzési alapanyagoknál maradva újabb elkápráztató helyszínt látogathatsz meg a Szép kis Indiában, amelynek a neve is sejteti, hogy itt főként az indiai és a dél-kelet-ázsiai konyha jellegzetes alapanyagait szerezheted be. A bolt a friss és szárított fűszerek, fűszerkeverékek mellett gyorsfagyasztott zöldségeket, fűszernövényeket, friss, egzotikus gyümölcsöket és főzési alapanyagokat kínál. Címük: 1072 Budapest, Wesselényi utca 36.

Culinaris

A Culinaris 3 helyszínen, 2 budai és 1 pesti delikáteszbolttal várja a vásárlókat. Kínálatukban megtalálhatók késztermékek, édességek, pékáruk, friss gyümölcsök és zöldségek, tejtermékek, húsáru és alkoholos italok is. Olyan különlegességeket is tartanak, amelyekkel általában nem találkozunk, így ajándékként is megállják a helyüket. Az egyes boltok címeit itt érheted el.

Fuszeres delikatesz 1

A további nagyon jó értékelésű fűszeresek és delikáteszek listáját alább olvashatod:

 • Ezer Fűszer (1024 Budapest, Lövőház utca 12. - Fény utcai piac)
 • Fűszerész (1052 Budapest, Károly krt. 10.)
 • A budai fűszeres & Gourmet shop (1114 Budapest, Bocskai út 21.)
 • Olíva fűszer és delikát (1042 Budapest, Szent István tér 13-14.)
 • Fromage (1137 Budapest, Pozsonyi út 7.)
 • Szatyorbolt (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.)
 • Hecserli (1056 Budapest, Szerb utca 15.)
 • Őshonos (1136 Budapest, Radnóti Miklós utca 22.)
 • Szalámibolt (1092 Budapest, Ráday utca 24/A)
 • Kóser Piac (1074 Budapest, Dohány utca 36.)
 • Kamra (1072 Budapest, Nagydiófa utca 1.)
 • Szír Center (1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 27.)
 • Triffla gombaszaküzlet (1093 Budapest, Vámház krt. 1-3. - Központi Vásárcsarnok)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon