![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
8 izgalmas recept főtt tojásból: maradékfelhasználás okosan
![tojasos-etelek](https://kep.index.hu/1/0/5558/55580/555806/55580661_4108017_714f093d2a3669eaa74a65ae1e60d575_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha húsvét után maradt főtt tojás a hűtődben, használd fel ezekben az izgalmas receptekben, krémes kence, színes saláta készülhet belőle, de főételekbe is belecsempészheted.
Ünnepekkor nagyon nehéz belőni a mennyiségeket, szinte mindig előfordul, hogy valamiből kevés vagy éppen túl sok készült. Ha így jártál a főtt tojással, mutatunk pár szuper receptet, amelyekben újjászülethet.
Medvehagymás tojáskrém
A legegyszerűbb és mégis egyik legfinomabb étel, amit főtt tojásból készíthetsz, az a tojáskrém. Bár sokféle ízesítésben készülhet, a majonézes változat picit töményebb, így érdemes kipróbálni ezt a receptet, amelyben joghurt lágyítja. Szezonjában medvehagymával dobd fel, de ha épp nem kapható, akkor snidlinggel és zöldhagymával is tökéletes lesz.
![medvehagymas-tojaskrem](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55578/555788/55578819_87c07acc48c0748155b77074db22c145_wm.jpg)
Stefánia-vagdalt
Igazi klasszikus recept, amelyhez jól jön, ha lapul a hűtőben megmaradt főtt tojás. A massza összeállítása nem tart sokáig, és a formázására sem kell sok időt szánnod. A Stefánia-vagdalt nagy előnye, hogy hidegen és melegen is finom, sőt, ha szép szeleteket szeretnél vágni, érdemes is megvárni, míg kihűl. A masszát bátran felturbózhatod chilivel, friss zöldfűszerekkel, akár még aszalt paradicsommal is.
![stefania-vagdalt-1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55579/555792/55579247_d5e7ab5b82ac256af512e7c3fed18237_wm.jpg)
Tojásos szendvics
A japánok tamago sandónak nevezett ételében a tojás a főszereplő, kétféleképpen is belekerül: először is két szelet kenyér közé tojáskrémet kanalaznak, de még egész főtt tojást is rejtenek bele, biztos, ami biztos. Ha van rá lehetőséged, japán majonézzel készítsd a krémet, de természetesen az itthon kapható változatokkal is működik a recept.
![tojasos-szendvics3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55579/555792/55579289_6483ae768f037af92f59df81cdf1bbe5_wm.jpg)
Tojásos tonhalkrém
A kencéknél maradva, ha feldobnád a klasszikus tojáskrémet, keverd össze tonhallal! Egészen laktató és tartalmas lesz ez a kence, friss kenyérre kenve isteni finom! Érdemes fűszernövényekkel és hagymával feldobni, de majonézt is keverhetsz bele, ha nem számítanak a kalóriák.
![tonhalas-tojaskrem](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55579/555794/55579459_5671cfe4a5996c0f945c99aa3853e6ce_wm.jpg)
Céklás savanyított tojás
Ha nem szeretnél sima főtt tojást tálalni, próbáld ki ezt a különleges, céklával színezett és savanyított változatot! Igaz, rá kell szánni az időt, mert a tojásnak egy napig kell a céklás lében állnia, hogy átvegye az ízét és a színét is. Nagy előnye még a receptnek, hogy nem kell hozzá sok minden, csak egy klasszikus ecetes-cukros levet kell hozzá készíteni, majd a céklával megszínezni.
![ceklas-savanyitott-tojas](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55579/555795/55579541_7b521a7f2481ed2e364fd1fe1edc1454_wm.jpg)
Zöldséges-tojásos tésztasaláta
Ha egy laktató ételt készítenél a főtt tojásból, amely főételként is megállja a helyét, kence helyett készíts belőle tésztasalátát. Zöldségekkel és makarónival keverve nagyon tartalmas lesz, a majonézes szósz pedig megkoronázza az egész fogást. Hogy lágyíts az ízeken, joghurtot is keverj bele, és zöldfűszerrel tedd frissebbé az összhatást.
![tesztasalata3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5557/55579/555797/55579737_0beee65be1fc5b4bfb48dd42f9cf417b_wm.jpg)
Rakott krumpli
A főételeknél maradva nem maradhat ki a sorból a nagy klasszikus, a rakott krumpli. Sok kolbásszal, sajttal és tejföllel készítve nagyon laktató és szaftos lesz. Hogy a burgonya biztosan megpuhuljon, érdemes előfőzni, legalább félpuhára, így nem kell attól félned, hogy ropog majd a fogad alatt. Mivel a kolbász elég fűszeres, az alapízesítőkön kívül nem lesz másra szükséged.
![rakott-krumpli3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5558/55580/555800/55580067_27ee5e905a095dc9a348d506e197f5a1_wm.jpg)
Főtt tojással töltött csirkemell
Pár hozzávalóból egy különleges és laktató húsételt tehetsz az asztalra: ha a csirkemellet megtöltöd tojással és sajttal, garantáltan szaftos lesz, és sokkal izgalmasabb is. A főtt tojást karikázva és reszelve is a húsba rejtheted, majd tekerd fel, rögzítsd hústűvel, told a sütőbe, és tálalhatod is az omlós, tartalmas sültet.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors