Házhoz jön a hamburger - Honnan érdemes rendelni, és melyik helyeket nem ajánljuk?

hcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A jelenlegi helyzetben rendeléssel tudsz a legtöbbet segíteni az éttermeknek, mi most első körben a hamburgereket teszteltük.

Legalább egyszer az életben mindenki kipróbálja a házhozszállítást, van, aki rákap a dologra, míg másnak egy életre elmegy tőle a kedve - és van a mostani helyzet, amikor a Covid miatt nem lehet beülni az éttermekbe, csak a rendelés maradt.

Szerencsére ma már tényleg bármit kiszállítanak a futárok, bő a választék, a magyaros ételek mellett a street foodok, pontosabban a pizza és a hamburger a legnépszerűbbek.

Kényelmes dolog az ételrendelés, de azért kicsit stresszes, főleg, ha előre fizet az ember. Mindig hallani olyan esetekről, amikor késve vagy nem az jött meg, amit kértek, ezért sokan csak félve merik kipróbálni a házhozszállítást. A múltban nekünk is voltak ilyen-olyan negatív és pozitív tapasztalataink, a mostani helyzetben pedig nagyon kíváncsiak voltunk, mi a helyzet a rendelésekkel.

hamburger

A hamburgerek kiválasztása

Első körben a hamburgerre esett a választásunk, felmértük a kínálatot, hogy milyen kézműves burgert falatozhatunk el a tévé előtt ülve.

Az éttermek kiválasztása nem volt egyszerű feladat, volt egy koncepció, amit felülírt a jelenlegi helyzet, hiszen azt is számításba kellett venni, kihozzák-e a megadott címre az ételt, egyáltalán szállítanak-e házhoz jelenleg. Mi tagadás, kalandos egy nap volt, tanulságosan zárult. 

Végül öt étteremből rendeltünk - teljesen ugyanolyan menüt nem tudtunk kérni, csak nagyon hasonlót, de mindegyikben a marhahús kapta a főszerepet, amely mellé sült krumplit is kértünk. Tényleg érdekes egy nap volt, és hihetetlen mennyi különbség van burger és burger közt.

Zing Burger

Take it easy burger: 1290 Ft

Menüs crispy hasábburgonya: 470 Ft

Kiszállítás: Nagyon gyorsan ment, 20 perc alatt megérkezett az étel.

Hamburger: A kiszállítás szempontjából jó a gyorsaság, sajnos azonban a burgernek nem tett jót. Szétesett a szállítás során, de az is lehet, eleve rosszul volt összerakva. A Zingnél külön lehetett jelezni, hogy kérem a húst, mennyire legyen átsütve, úgyhogy az mindenképp pozitívum, hogy ízlésre lehet szabni. Már első ránézésre látszik, hogy itt bizony tényleg minőséget kap az ember, rendes marhahúsról van szó, nem valami mű pogácsáról. A burger zamata nagyon kellemes volt, az ízeket külön is ki lehetett érezni, tökéletes harmóniában álltak egymással. Finom volt.

Krumpli: Krumpliban is a Zingé a legjobb, szép pirosra sült, kívül ropogott, belül pedig krémes volt.

zb

Epic Burger

Bacon cheese burger: 1890 Ft

Hasábburgonya: 790 Ft

Kiszállítás: Bár a futár kicsit eltévedt, időben útbaigazítást kért, és még így is melegen szállította ki az ételt.

Hamburger:  A csomagolás csillagos ötös, nagyon precízen, gondosan állították össze a csomagot. A burger testes, nincs belőle semmi kispórolva, kicsit füstös a zamata, ami a baconnek köszönhető. A húst jól átsütötték, a fűszerezése is rendben volt, összességében egy finom burger. Negatívum, hogy a buci kicsit túl lett sütve, ezért sajnos picit szárazabb volt a textúrája. 

Krumpli: A krumpli kihűlt, mire megérkezett, így nem volt kellemes az állaga, eléggé megszottyadt, így ízben sem hozta azt, amit elvárnánk.

eb

Belfrit

Royal Burger: 2390 Ft

Normál adag tex-mex burgonyagerezdek: 990 Ft

Kiszállítás: A megadott időhöz képest kicsit késve érkezett az étel.

Hamburger: Látványra ínycsiklandó, tartalmas, a zsemle tetejét hagymakarika koronázta meg, a látottak alapján úgy gondoltam, ez lesz a legfinomabb. Sajnos csalódás lett a vége, a hús kellemetlenül száraz volt, még a bacon és a hagymakarika sem javított a burgeren - a hús állaga elvette a figyelmet a többi alapanyagról, pedig lett volna benne fantázia.

Krumpli: Szokványos burgonya, semmi különleges, inkább a mirelit krumplira hajazott.

bb

Zsiráf Burger & Kitchen

Camembert burger: 1890 Ft

Hasábburgonya: 550 Ft

Kiszállítás: Időben megérkezett az étel.

Hamburger: A hús túlsült, ami viszont még rosszabb volt, az a tömény zsemle, ráadásul még át is ázott a zöldségektől. Ugyan camembert sajttal gazdagították a burgert, ami nagyon jól hangzik, finom is, de nem mentette meg az összképet. A hús jellegtelenségét intenzív ízű szósszal próbálták ellensúlyozni, de túllőttek a célon, nagyon édes lett összességében.

Krumpli: A krumpli melegen érkezett meg, közepesen átsült, összességében finom volt.

zsb

California Burger

Standard line dupla sajtburger: 1590 Ft

Kiszállítás: Időben érkezett az étel.

Hamburger:  Bár látványra a burger tökéletes, ahogy aztán elkezdtem enni, jöttek a rossz élmények: a buci átázott, a hús nagyon mű, gumis állagú. Bár a burgert bőven megöntözték szósszal, pont ettől lett kellemetlen, itt is az édes zamat dominált, elnyomta a többi ízt. 

Krumpli: Nem volt semmilyen burgonya feltüntetve az ételrendelős oldalon.

cb

Cover fotó és első fotó: Getty Images / Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon