Naplemente, dzsungel, jó konyha - az új kedvenc teraszunk!(x)
Az Ötkert bemutatja: HÉTKERT; Nyitás 08.02-03.

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Te is ismered azt az érzést, amikor egész nap a belvárosi betondzsungel vesz körül, mindenki hangos és zsúfolt és csak úgy megpihennél valahol, ahol megihatsz egy hideg italt és kicsit kikapcsolsz

Pár koccintás után megéhezel és vágysz valami megszokottra, de mégis újra. Nemzetközi ízekre lokális köntösben.

Beszélgettünk a 7. kerület új kertjének egyik tulajdonosával, Csokay Gergővel és a gasztronómiai vonal felelőseivel, Liptay Dáviddal.

Mi is pontosan a HÉTKERT?

Csokay Gergő: Majdnem 10 éve már, hogy a 4BRO csapatunkkal megnyitottuk az ÖTKERT-et és azóta keresünk egy olyan helyszínt, ami méltó testvére lehet már teljesen más köntösben, másik kerületben. Picit mindannyian megöregedtünk, más cél lebeg már előttünk - akkoriban még a bulizás volt a fő szempont, ma már inkább egy élettér megvalósításán dolgozunk, ahol eszünk, iszunk, beszélgetünk. A lényeg, hogy együtt, jó hangulatban legyünk. 

Milyen irányban fogtok mozogni a gasztronómia területén?

Liptay Dávid:A BLITZ pizza fogja uralni a konyhát, eredeti nápolyi kemencével és speciális ételekkel, amikben visszaköszön a terasz sunset feelingje. A pizza tésztája egy nagyon jó alapként szolgál ahhoz, hogy a hagyományokat tisztelve, de mégis új dolgokat hozzunk létre bátor húzásokkal.

hetkert

Van a pizzán kívül más is az étlapon? Mi a tervetek még az éhes szájúaknak?

Liptay Dávid: Természetesen készülünk egészséges, trendeknek megfelelő salátákkal, illetve gondolkodunk abban is, hogy a faszenet, amit kitermelünk a kemencékben, azt tovább hasznosítanánk jakitori formájában - azaz kis nyársokra tűzdelt faszenen sült falatkák is benne vannak a terveinkben, akárcsak a pizzakenyér minél sokoldalúbb felhasználása, variálása.

Lesz összekapcsolása esetleg a konyhának a programokkal? 

Liptay Dávid:Igen! Lesznek tematikus programok, amikben kiemelt szerepet kapnak az ételek is. Ilyen lesz a ‘Slice, slice baby - Hip Hop & Pizza’ vagy gondolkodunk egy ‘trash’-esebb Hawaii pizza esetben is. Sőt, az italokkal, aperitif koktélokkal is szeretnénk kicsit összefonódni! 

hetkert2

Ha már italok, akkor mire számíthatunk ezen a fronton?

Csokay Gergő: Természetesen mi is figyeljük az aktualitásokat, ezért az alapvető és széles sör-bor választékon felül készült egy külön dedikált gin-tonic lapunk, ahová a különleges ginek mellé többféle minőségi tonikok kerültek fel. Továbbá több új koktélt dobtunk össze, amik a trópusi italok világában mozognak, érlelt rum- vagy tequilaalappal. A kicsit már uncsi Aperol-Spritz-et már eleve twist-tel Jungle Spritz-ként szervírozzuk és persze szerepeltetjük a nagy visszatérőt, a jövő év várható slágerét, a Negronit is!

MIilyen programokkal készültök mindehhez?

Csokay Gergő: Abszolút változatos hetünk lesz, minden napra tervezünk naplemente ihlette programokat. Így például hét elején élőzenével indítunk, majd a hétvégéhez közeledve váltunk át a különböző stílusokra - a Hip-Hop zenéktől kezdve, az electro swingen át a deep-house-ig. Szeretnénk, ha a HÉTKERT-et kicsit mindenki a magáénak érezné és megtalálná nálunk a számításait.

HÉTKERT - The Urban Jungle

1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

https://www.instagram.com/hetkertbudapest/

https://www.facebook.com/hetkertbudapest/

Címkék:
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon