Hűsítő fogások a forró nyári napokra – 10 ötletet adunk, mit készíts a családnak
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szeretünk enni. Perzselő nyári napokon mégis megváltozik az étvágyunk, nem kívánjuk úgy az ételt - friss, könnyen elkészíthető fogásokra vágyunk.
Bármennyire is szeretjük a hasunkat, hőség idején nem igazán esnek jól a nehéz ételek - a könnyű, hűsítő finomságokat kívánjuk. Vannak tipikus nyári ételek - ilyenek a hideg levesek, saláták, grillételek, de természetesen az édességek továbbra is jelen vannak az étrendünkben, ilyenkor azonban nem árt, ha sütés nélkül készülnek a finomságok.
Nyáron az otthonunkban nem a konyha a kedvenc helyiségünk, még a legnagyobb szenvedéllyel főzők is rövidre fogják kánikulában a konyhában töltött időt. Népszerűek ilyenkor a szezonális gyümölcsök és édességek, a kukoricára, a dinnyére vagy barackra szó szerint egész évben éhezünk, ezekből igyekszünk minél gyakrabban falatozni, mert hamar elillan a meleg évszak, és akkor majd visszasírjuk a szemet gyönyörködtető kincseit.
Élvezzük hát a nyár minden pillanatát, együnk finomakat, főzzünk a szabadban, hűtsük be a gyümölcsöket, készítsünk hideg salátákat, hódoljunk a nyár kedvenceinek. Képes válogatásunkban ízletes, könnyen elkészíthető nyári kedvenceinké a főszerep.
Fotók: Getty Images