Balatoni sörkörút, hangulatos gasztrofalu, osztrák bortúra - Színes programok várnak a hétvégén

július3.hétprogramok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Balaton, Duna-part vagy borterasz? Ismét nagyon nehéz lesz választani a színes, izgalmas programok között.

Bár picit hűvösebb idő lesz a hétvégén, ez ne szegje kedvünket, sokkal jobban esik egy gasztrotúra kellemes időben, mint a nagy nyári melegben. Elmehetünk a hangulatos gasztrofaluba, a balatoni sörnapokra, a Duna melletti food truck show-ra, bárhogyan is döntünk, nem lőhetünk mellé. 

Bor, buborék, mámor

Debrecen, Nagyerdei Víztorony - július 16.

A Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémiája szervezi a Bor, Buborék, Mámor rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy különleges pezsgőket mutasson be, világhírű, pezsgővel foglalkozó pincészeteket szeretne népszerűsíteni itthon is. A Kreinbacher Birtok&Pincészet bemutatója során izgalmas pezsgőkóstoló lesz, de természetesen a séfek által a pezsgőhöz komponált menüsor sem marad el. További részleteket az esemény honlapján találtok.

Keszthelyi Sörnapok

Keszthely, Móló melletti sétány - július 15-19.

A balatoni sörkörút következő állomása Keszthely, ahol sok szeretettel várják a malátarajongókat, ugyanis számtalan sörkülönlegességgel készülnek: lesz lager, lambic, APA, IPA, barna, búza, gyümölcsös, de még sokáig lehetne folytatni a sort. A sörök mellett röviditalokkal, street foodokkal, édességekkel és kézműves termékekkel várják az érdeklődőket. A kiállítók listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Kovács és Lánya Borászat Terasz Open

Kovács és Lánya Borászat - július 18-19.

A Kovács és Lánya Borászat most költözött saját üzembe, ennek örömére ünnepélyes megnyitót tartanak a hétvégén. A teraszról egyrészt gyönyörködni lehet a csodaszép panorámában, ugyanis a Mátrai borvidék szívében helyezkedik el a birtok. Másrészt finom, hideg borokkal és különleges grillételekkel várják a látogatókat szombaton és vasárnap 13 órától. További információt az esemény Facebook-oldalán találtok.

Szezonnyitó Food Truck Show

Szentendre, Kacsakő Bisztró - július 17-19.

Az idei első Food Truck Show-t Szentendrén, a Kacsakő előtt, a Duna-parton rendezik meg, amely nemcsak műanyag-, hanem sorbanállás-mentes is lesz. 14 kocsival, a környező országok népszerű street foodjaival és helyi utcazenészekkel várják az érdeklődőket. A sorban állás elkerülésére egy applikációt fejlesztettek ki, amelyet idén próbálnak ki először. A food truckok listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Tagyon Birtok

Ha a Balaton környékéről, borról és kilátásról van szó, a legtöbbeknek a Badacsony jut eszébe, pedig más csodás helyekről is lehet nézelődni, pihenni, finomakat enni. A Tagyon-hegyről remek panoráma tárul elénk, ha a Tagyon Birtok árnyas fái alá húzódik az ember. A Zánka felett húzódó birtok saját borait kóstolhatjuk, például a most palackba került Habzsit, ami egy frissítő, nyári habzóbor. Lehet ebédelni vagy vacsorázni, felsétálni a Hegyestűre, de aki érez magában kellő tehetséget, az meg is örökítheti a feledhetetlen kilátást, és itt most nem a telefonra gondolunk, hanem a festővászonra. 

Lassulj velünk Palkonyán!

Palkonya Gasztrofalu - július 18-19.

Az esemény helyszíne Palkonya, egy gyönyörű borvidéki gasztrofalu, ahol kitűnő borokkal, finom falatokkal és művészeti élményekkel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Tökéletes családi program is lehet, hiszen gyerekfoglalkozásokkal, például "ízórával" várják a kisebbeket, azonban a felnőttek sem fognak unatkozni, lesz piacozás, pezsgős reggeli, interaktív zenés est, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A teljes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Osztrák Bortúra Etyeken

Etyeki Kúria Borgazdaság - július 18.

Az etyeki bortúrán Ausztria borait fedezhetjük fel, a KisBéccsel és a Fiakerrel karöltve szervezték meg az eseményt. Előbbi rengeteget tett az osztrák borok hazai népszerűsítéséért, utóbbi pedig az egykori Monarchia bortermelő országainak tételeit sorakoztatja fel. A túra során különböző workshopok is lesznek, ezekre érdemes előre regisztrálni. A borok mellé természetesen finom falatok is járnak, további részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Fotók: Getty Images/Fehér Ági/Sóbors

Ezt is szeretjük