Kenhető vaj egy perc alatt - így csináld, ha te is mindig későn veszed ki a hűtőből!
Egy a kenyérre, egy a sütibe

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Húsz deka puha vaj - ha ezt olvasva neked is kicsit följebb ugrott a vérnyomásod, akkor üdv a klubban! Igen, nekem sem jut soha eszembe elég hamar kivenni a vajat, amit habosítanom kéne a cukorral. És persze akkor sem, amikor mindjárt leülünk reggelizni, és csak a kőkemény vajtömböt tudjuk kapirgálni.

Az alábbi videóban két módszert próbáltunk ki, és vicces módon azt találtuk, hogy az egyik módszer megoldja a kenyeres problémát, a másik a sütiset, viszont keresztben nem működnek!

Ha hirtelen kell vaj a szendvicsedre

A kenyér problémáját a forró pohár hibátlanul megoldotta. Mi éppen a nemrégiben lejárt mosogatógépből vettünk ki egy meleg poharat, de működik az is, hogy alaposan átöblíted forró vízzel, vagy berakod egy kis vízzel a mikróba, és úgy melegíted meg a poharadat. 

A lényeg az, hogy a meleg poharat a vajdarabra borítva egy perc alatt kenhetővé válik a vaj külső része, vagyis szendvicsezéshez tényleg ideális. A közepe viszont továbbra is hideg marad, így ha a sütihez kell a puha vaj, ne ezt csináld. Hanem

Ha puha vaj kell a sütihez

A mikró felolvasztó fokozata siet a segítségünkre, ha a süteményhez, krémhez kell gyorsan-gyorsan a puha vaj. Amikor habosra kell például keverni a cukorral meg a tojásokkal, akkor nem sokra megyünk a hűtőből kivett hideg tömbbel.

Kísérletünk alapján a felolvasztó fokozaton is nagyon kevés idő kellett a vajnak, már 10-15 másodperc alatt meglágyult, és ahogy a videón látszik, el is kezdett olvadni. De a tömb egésze kellően puha lett, így sütéshez használható. Mivel az olvadt vajtócsa nem annyira vonzó a vacsoraasztalnál, ezt a módszert elvetnénk, ha kenyérre kenés a cél.

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük