![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kenhető vaj egy perc alatt - így csináld, ha te is mindig későn veszed ki a hűtőből!
Egy a kenyérre, egy a sütibe
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Húsz deka puha vaj - ha ezt olvasva neked is kicsit följebb ugrott a vérnyomásod, akkor üdv a klubban! Igen, nekem sem jut soha eszembe elég hamar kivenni a vajat, amit habosítanom kéne a cukorral. És persze akkor sem, amikor mindjárt leülünk reggelizni, és csak a kőkemény vajtömböt tudjuk kapirgálni.
Az alábbi videóban két módszert próbáltunk ki, és vicces módon azt találtuk, hogy az egyik módszer megoldja a kenyeres problémát, a másik a sütiset, viszont keresztben nem működnek!
Ha hirtelen kell vaj a szendvicsedre
A kenyér problémáját a forró pohár hibátlanul megoldotta. Mi éppen a nemrégiben lejárt mosogatógépből vettünk ki egy meleg poharat, de működik az is, hogy alaposan átöblíted forró vízzel, vagy berakod egy kis vízzel a mikróba, és úgy melegíted meg a poharadat.
A lényeg az, hogy a meleg poharat a vajdarabra borítva egy perc alatt kenhetővé válik a vaj külső része, vagyis szendvicsezéshez tényleg ideális. A közepe viszont továbbra is hideg marad, így ha a sütihez kell a puha vaj, ne ezt csináld. Hanem
Ha puha vaj kell a sütihez
A mikró felolvasztó fokozata siet a segítségünkre, ha a süteményhez, krémhez kell gyorsan-gyorsan a puha vaj. Amikor habosra kell például keverni a cukorral meg a tojásokkal, akkor nem sokra megyünk a hűtőből kivett hideg tömbbel.
Kísérletünk alapján a felolvasztó fokozaton is nagyon kevés idő kellett a vajnak, már 10-15 másodperc alatt meglágyult, és ahogy a videón látszik, el is kezdett olvadni. De a tömb egésze kellően puha lett, így sütéshez használható. Mivel az olvadt vajtócsa nem annyira vonzó a vacsoraasztalnál, ezt a módszert elvetnénk, ha kenyérre kenés a cél.