6 krém és bevonó a húsvéti süteményekhez: a legegyszerűbb piskótát is feldobják
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Vizes piskóta, vaníliás muffin vagy banánkenyér, mindegyik desszert csodálatos, de ha tovább fokoznád az élvezeteket, akkor töltsd meg őket édes krémmel, vagy tedd csábossá valamilyen bevonóval.
A sütemények többsége krémesen finom, a választék óriási, ha pedig édesszájú az ember, akkor kötelező felfedeznie a finomabbnál finomabb krémeket.
A gazdag ízvilágú, selymes krémek mellett a bevonók is fontos szerepet töltenek be a sütemények világában, használatukkal nemcsak ínycsiklandóbb lesz az édesség, hanem sokkal dekoratívabb megjelenést kölcsönözhetsz a finomságoknak.
Ahhoz, hogy látványos desszertekkel büszkélkedj, nem kell nagy cukrásztehetségnek lenned, bőven elég, ha néhány egyszerű sütireceptet megtanulsz. Ilyen a piskóta, melyből rengeteg variáció közül válogathatsz, de az alapmuffin és banánkenyér is elfér a repertoárban. A könnyen összedobható finomságokat húsvét alkalmából is elkészítheted. Hogy minél varázslatosabbak legyenek, mutatjuk a kedvenc krémjeinket és mázainkat, melyektől az ünnepi asztal ékévé válik még a legegyszerűbb vizes piskóta is.
Krémek
Csokoládékrém
Az ellenállhatatlan csokoládékrém palacsintára is kenhető, de tölteléknek is kipróbálhatod. A piskótát süsd tortaformában, és a rétegeket kend meg vastagon vele. Az elkészítéséhez 200 gramm porcukrot szitálj keverőtálba 2-3 evőkanál kakaóval együtt. Egy másik tálban 150 gramm krémsajtot 150 gramm puha vajjal keverj össze, majd add hozzá a porcukros kakaót és a 220 gramm olvasztott csokit. A selymesebb textúra kedvéért joghurt, mascarpone, tejszín vagy tejföl (mindből 150 gramm) is kerülhet a krémbe. A lapok közé kent krémre szórhatsz durvára vágott diót, mogyorót vagy pisztáciát.
Sós karamellkrém
Az ínycsiklandó sós karamellkrém remekül működik édes receptekben. Az elkészítése gyerekjáték: keverj össze 100 gramm puha vajat 300 gramm krémsajttal, 200 gramm porcukorral, 100 gramm kész karamellkrémmel és egy nagy csipet tengeri sóval.
Bailey’s vajkrém
Az összejöveteleken lepd meg a szeretteidet különleges vajkrémmel, kend tortalapok közé, vagy muffin tetejét cifrázd vele. A krém összeállítása egyszerű, keverj össze 220 gramm puha vajat, 320 gramm porcukrot és Bailey’s-t ízlés szerint, 3-5 evőkanállal vagy többel. A kész krémet töltsd habzsákba, és indulhat a móka.
Bevonók
Citromos
Az üde, kissé fanyar zamatú bevonó piskótán és muffinon is alkalmazható. Ízében frissé, tavasziassá teszi a süteményt. A máz elkészítéséhez 100 gramm puha vajat, 300 gramm krémsajtot, 200 gramm porcukrot, egy citrom levét és reszelt héját keverd krémes állagúra. A citrom mennyisége ízlés szerint alakítható, ha szereted a frissességét, akkor növeld az adagot.
Fahéjas
A fahéjtól nem csak a fánkok kaphatnak ízletes ruhát, selymes bevonat is készülhet belőle, mely egyszerűsége ellenére varázslatossá teszi a süteményeket. Az elkészítése gyerekjáték, 80 gramm vajat 180 gramm porcukorral keverj habosra, utána forgasd hozzá a fahéjat 2-3 teáskanállal. Kakaós piskótán vagy banánkenyér tetején is kipróbálhatod a bevonót. Mivel a fahéj jól illik az almához, a gyümölcsből készült kevert sütemények tetején is nagyot fog ütni.
Kávés
Kávérajongók számára mutatjuk a legfinomabb bevonót, melyet palacsintatorony tetejére is rákenhetsz. A máz összeállítása a következőképpen történik: 75 ml tejszínt kezdj el melegíteni 1 teáskanál kávéporral és 2 evőkanál cukorral, utána adj hozzá 50 gramm feldarabolt csokit. A máz egyszerű piskótára kenve is tökéletes, de hogy még fenségesebb legyen, durvára vágott diót vagy mogyorót is szórhatsz rá.
Fotók: Getty Images