Hétvégén újra kinyit a főváros egyik legjobb péksége, az Alma Nomad Bakery

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Budapesten sehol nem ettem olyan csodálatos péksüteményeket, amilyeneket az Alma Nomad Bakeryben lehetett kapni egy éven keresztül, egészen tavaly decemberig.

Karácsonykor bezárt a hely, ahol olyan mandulás croissant sütött a magyar lány és a spanyol fiú, hogy azóta arról a kívül ropogós mandulával borított, vajas-réteges leveles tésztából készült, puha mandulakrémmel töltött sütiről álmodozom.

Bezártak, mert túlságosan szerették őket. Olyan volt a forgalom, hogy képtelenek voltak lépést tartani vele, egyszerűen kimerültek. Azóta őket siratja fél Budapest, ezért is számít szenzációnak a hír, hogy hétvégén újra nyitva lesznek. 

Péksüteményben verhetetlen az Alma Nomad Bakery

A belvárosi Kamermayer tér kicsi szalámibolt felirata alatt található a pékség. A hely erőssége egyértelműen a péksütemény, bár tortákat és egyszerűbb süteményeket is készítettek, sőt, csodálatos, napokig friss kovászos kenyeret is csináltak.

alma2

Amiben ténylegesen egyedülállóak voltak, azok a leveles és kelt tésztás péksütik, croissantok, tekercsek. Lehetett sós vagy édes, ugyanolyan tökéletes állagú és ízű volt, ráadásul óriásiak, egyet csak ketten tudtunk megenni. 

A tulajdonos, Árgyelán Timi, szakács, aki Bécsben szeretett bele a spanyol Joaquim-be: ők ketten alapították és vitték az egész boltot - a könyveléstől a sütésen át egészen a vendégek kiszolgálásáig. Külön fontos megemlíteni, hogy elképesztő művészi érzékkel és ízléssel rendelkeznek, gyönyörű a logójuk, sőt, még a papírzacskójuk is, de a legsötétebb, telefonnal lőtt instagramos fotójuk láttán is hanyatt-homlok rohanna az ember sütizni.

alma1

A pékség nagyon hamar népszerű lett, hétvégénként reggel kígyózó sorok álltak a pici bolt előtt, nem csoda, hogy nem bírták a tempót. Reméljük, találtak megoldást a problémára és most már tartósan maradnak, mert bárhová elzarándokolnék a mandulás croissantjukért. Azt írják, hétvégén fél 10-től fél 5-ig lesznek, én megyek!

A fotók még a decemberi zárás előtti utolsó pillanatban készültek.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük