![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hétvégén újra kinyit a főváros egyik legjobb péksége, az Alma Nomad Bakery
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Budapesten sehol nem ettem olyan csodálatos péksüteményeket, amilyeneket az Alma Nomad Bakeryben lehetett kapni egy éven keresztül, egészen tavaly decemberig.
Karácsonykor bezárt a hely, ahol olyan mandulás croissant sütött a magyar lány és a spanyol fiú, hogy azóta arról a kívül ropogós mandulával borított, vajas-réteges leveles tésztából készült, puha mandulakrémmel töltött sütiről álmodozom.
Bezártak, mert túlságosan szerették őket. Olyan volt a forgalom, hogy képtelenek voltak lépést tartani vele, egyszerűen kimerültek. Azóta őket siratja fél Budapest, ezért is számít szenzációnak a hír, hogy hétvégén újra nyitva lesznek.
Péksüteményben verhetetlen az Alma Nomad Bakery
A belvárosi Kamermayer tér kicsi szalámibolt felirata alatt található a pékség. A hely erőssége egyértelműen a péksütemény, bár tortákat és egyszerűbb süteményeket is készítettek, sőt, csodálatos, napokig friss kovászos kenyeret is csináltak.
![alma2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2908/29085/290851/29085193_409c660ddfd29c9fc8f04ba1818db60c_wm.jpg)
Amiben ténylegesen egyedülállóak voltak, azok a leveles és kelt tésztás péksütik, croissantok, tekercsek. Lehetett sós vagy édes, ugyanolyan tökéletes állagú és ízű volt, ráadásul óriásiak, egyet csak ketten tudtunk megenni.
A tulajdonos, Árgyelán Timi, szakács, aki Bécsben szeretett bele a spanyol Joaquim-be: ők ketten alapították és vitték az egész boltot - a könyveléstől a sütésen át egészen a vendégek kiszolgálásáig. Külön fontos megemlíteni, hogy elképesztő művészi érzékkel és ízléssel rendelkeznek, gyönyörű a logójuk, sőt, még a papírzacskójuk is, de a legsötétebb, telefonnal lőtt instagramos fotójuk láttán is hanyatt-homlok rohanna az ember sütizni.
![alma1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2908/29085/290851/29085189_90baa85456a29f680f0247dd8398b11f_wm.jpg)
A pékség nagyon hamar népszerű lett, hétvégénként reggel kígyózó sorok álltak a pici bolt előtt, nem csoda, hogy nem bírták a tempót. Reméljük, találtak megoldást a problémára és most már tartósan maradnak, mert bárhová elzarándokolnék a mandulás croissantjukért. Azt írják, hétvégén fél 10-től fél 5-ig lesznek, én megyek!
A fotók még a decemberi zárás előtti utolsó pillanatban készültek.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors