
Leteszteltük a konyhatrükköt, és tíz másodperc alatt lett egy rakás furcsán félbe vágott paradicsomunk
Együtt sírunk, együtt nevetünk: SóBors konyhahack videó
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Végtelen jófejségünkben újabb YouTube-on keringő konyhahack videót próbáltunk ki, hogy nektek már ne kelljen. Megnéztük, hogy tényleg ketté lehet-e vágni egy rakat koktélparadicsomot egyetlen késsuhintással, ha két tányér közé zárjuk őket.
Andi odaállt, és megcsinálta! A módszer működik, de azért, maradjunk abban, csak bizonyos keretek között.
Az első probléma a megfelelő tányér megtalálása volt, ugyanis két normál méretű lapostányér között annyi helyük maradt a koktélparadicsomoknak, hogy gyakorlatilag gombfocizni tudtak odabent.

Fotó: Pixabay
Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.
És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott paradicsom lett.
Végeredményben, ha nem vagyunk szimmetria fixáltak, és nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy a vágás a kocsánybemélyedés (utánanéztem, így hívják) közepén haladjon végig, akkor egészen jó a módszer, hiszen a paradicsomok kétségtelenül félbe vannak vágva. Ellenkező esetben próbálkozzunk inkább egyenként, akkor biztosan eltaláljuk a megfelelő szöget.
Így sikerült: