Leteszteltük a konyhatrükköt, és tíz másodperc alatt lett egy rakás furcsán félbe vágott paradicsomunk
Együtt sírunk, együtt nevetünk: SóBors konyhahack videó
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta
Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk
Ínyenc tiramisu matchával: kávé nélkül is mennyei a desszert
Kiadós pásztorpite hűvös napokra: másnap is ugyanolyan finom
Végtelen jófejségünkben újabb YouTube-on keringő konyhahack videót próbáltunk ki, hogy nektek már ne kelljen. Megnéztük, hogy tényleg ketté lehet-e vágni egy rakat koktélparadicsomot egyetlen késsuhintással, ha két tányér közé zárjuk őket.
Andi odaállt, és megcsinálta! A módszer működik, de azért, maradjunk abban, csak bizonyos keretek között.
Az első probléma a megfelelő tányér megtalálása volt, ugyanis két normál méretű lapostányér között annyi helyük maradt a koktélparadicsomoknak, hogy gyakorlatilag gombfocizni tudtak odabent.
Fotó: Pixabay
Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.
És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott paradicsom lett.
Végeredményben, ha nem vagyunk szimmetria fixáltak, és nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy a vágás a kocsánybemélyedés (utánanéztem, így hívják) közepén haladjon végig, akkor egészen jó a módszer, hiszen a paradicsomok kétségtelenül félbe vannak vágva. Ellenkező esetben próbálkozzunk inkább egyenként, akkor biztosan eltaláljuk a megfelelő szöget.
Így sikerült: