Te hogyan szereted a lecsót? Ezen a hétvégén rengetegfélét megkóstolhatsz

progiajánló
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szerencsére napsütéses hosszúhétvége vár ránk, érdemes kinézni egy-egy programra, most minden az őszi hangulat, a finom borok és a kemencés ételek körül forog.

Nincs is jobb egy kellemes, napsütéses őszi napnál, amikor még nincs nagyon hideg, de azért már elfér egy kötött pulcsi. Az ősznek megvan a maga hangulata, színei és ízei - ha szeretnéd ezeket minél jobban kiélvezni, érdemes részt venni valamelyik gasztroprogramon.

Tarcali Bűbájos Hétvégék

Tarcal, Könyves Kálmán utca 62. - október 23-24.

A hosszúhétvégére is készültek a szervezők, a programsorozat keretein belül mindkét nap nyitott pincékkel, isteni italokkal és ételekkel, zenével várják az érdeklődőket. Pénteken borkóstolóval egybekötött pincelátogatáson lehet részt venni, de a Gróf Degenfeld Kastélyszállóban is meg lehet ízlelni a tételeket, illetve kaukázusi menüsorral és illatrejtvénnyel is készülnek. Szombaton kézműves vásár kápráztatja el a vendégeket, de akár sült gesztenyézni és forralt borozni is lehet a kastélykertben. A részletes programról az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

tállya

Velence Korzó Kolbász- és Lecsófesztivál

Velence Korzó - október 23-25.

Rengetegféle lecsót és kolbászt kóstolhatnak meg a magyaros ízek kedvelői, lesz rizses, tojásos, csípős, enyhe, mindenki kiválaszthatja a számára leginkább tetsző lecsóirányzatot - kivételesen nem lesz vita arról, így készül-e a hagyományos lecsó, mert annyiféle lesz. A jóféle kolbász egyenesen a füstről érkezik, szintén kihagyhatatlan eleme a hosszúhétvégének. A lecsófesztivál pontos időpontját az esemény Facebook-odalán találod.

lecsó

Tokaji Szüret

Tállya, Mailloth Kastély - október 23-25.

A gyönyörű Mailloth Kastélynál szervezik a háromnapos programsorozatot, de szombaton lesz az események csúcspontja: lesz palack- és pohárkiállítás, meg lehet nézni a borlovagok ünnepélyes avatását, részt lehet venni egy ínycsiklandó ebéden a Borhotelben, majd 14 órától kezdődik a sétálókóstoló. Különleges és isteni borokat lehet megkóstolni, nem érdemes kihagyni. A résztvevő borászatok listáját és a másik 2 nap programját az esemény Facebook-oldalán találod.

borok

Újbudai Mézes Napok

Budapest, Kőrösy József utca - október 24-25.

A termelői mézvásárt idén is az Allee melletti sétányon rendezik meg. Az esemény célja a Magyar Méhészeti Ágazat által megtermelt méhészeti termékek népszerűsítése, a mézhez kapcsolódó immunerősítő és egészségmegőrző termékek bemutatása. Olyan finomságok lesznek, mint a mézes kürtőskalács, de különböző tájegységekről származó különleges mézfajtákat is kóstolhatnak az idelátogatók. Az ingyenes programok között szerepel a méhbemutató, a méhes akadálypálya kicsiknek és az egészségügyi tanácsadás is. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találod.

méz

Különleges Borok Kóstolója

Pázmánd, Bálint Borárium - október 24.

A borkedvelőknek kötelező részt venniük ezen a programon, ugyanis olyan téteket kóstolhatnak, amelyek egyáltalán nem vagy extra limitált mennyiségben kerültek piacra. A spontán erjesztésű különlegességek sorát bővíti például a 2019-es évjáratú Fekete Muskotály, Narancsoskert, Néró, de a kínált borok teljes listáját az esemény Facebook-oldalán olvashatod el. Természetesen az ételek sem hiányozhatnak az italok mellől, kemencés fogásokat lehet megkóstolni a különleges tételek mellé. 

különlegesbor

Őszi gasztroséta Etyeken

Etyeki Gasztrosétány - október 24-25.

Nyitott pincékkel és isteni ételekkel vár mindenkit az Etyeki Gasztrosétány, a legnemesebb borok mellett murcit és mustot is lehet kóstolni. 16 pince tételeit és fogásait lehet megízlelni, a résztvevő borászatok listáját az esemény Facebook-oldalán találod. Egy kis ízelítő a felhozatalból: az Aubergine Pincénél padlizsánkrémmel, zakuszkával és grillhúsokkal készülnek, míg a Halmi Pince kistermelői pálinkákkal és kézműves ecetekkel várja az érdeklődőket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon