
A 10 legjobb padlizsános recept – A szendvicskrémtől a főételig

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül
A padlizsánhoz erős érzelmek fűznek, ez a gyönyörű lila zöldség nem csak finom és kevés kalória van benne, de igen változatosan elkészíthető, sőt, még húshelyettesítőnek is tökéletes.
A padlizsán, ez a szivacsos szerkezetű, gyönyörű lila zöldség óriási kedvenc. Amikor szezonja van, mindennap készíthetnénk belőle valamit, annyira sokoldalúan felhasználható. A padlizsánnak önmagában nem sok íze van, de magába szívja a szószokat, fűszereket, nem mellesleg kalóriaszegény, így diétás ételek alapja is lehet.
Az egyik kedvenc ételemet, a falafelt is plusz padlizsánnal szoktam kérni. A sütésnél egy dologra kell figyelni, hogy nagyon könnyen magába szívja az olajat, úgyhogy érdemes egy kicsit megmikrózni sütés előtt. Egy szó, mint száz, készítsünk sok padlizsános ételt.
Cover: Getty Images