A 6 legjobb padlizsános recept nyárra: a bevált kedvenceinket mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Bár lassan vége az idei nyárnak, szerencsére, a padlizsánszezonnak még nincsen. Ennek örömére mutatunk néhány remek fogást, amit a padlizsán ihletett.
A padlizsán, mint a tökök családjának, mondhatni, egyik legszebb színű zöldsége, akár sütve, akár főzve, akár párolva is remek köretként, vagy főételként szolgálhat megannyi nyári fogás részeként.
Nemhiába a grillszezon egyik kedvenc zöldsége, de legalább ennyire népszerű a krémek szerelmesei számára is.
Töltött padlizsán
A töltött padlizsán mindig nagy sláger. Akár hússal, akár zöldségekkel, de még sajttal is megtöltheted, tényleg csak a képzelet szabhat neki határt. Ebben a receptben egészen különleges feltétekkel kínáltuk meg a padlizsáncsónakot, hiszen a feta sajttól kezdve a pritaminpaprikán át a parmezánszórásig minden belekerült.
Padlizsán japán módra
Ezt a gyorsan elkészíthető, padlizsános ételt ázsiai fűszerekkel tesszük igazán különlegessé. A rázva pirítás technikájával készülő étel elkészítéséhez csupán 20 percre van szükség, az ováció pedig garantáltan nem marad el a végén!
Sültpadlizsán-krém
A padlizsánkrém szerelmeseiről sem feledkezhetünk meg, hiszen kencék nélkül nincsen nyár sem. Ezúttal azonban egy kisebb csavarral készült, libanoni ízeket idéző, füstös krémet mutatunk, amit akár mártogatósként is fogyaszthatsz.
Rántott, töltött padlizsán
Mint már írtuk, a padlizsánt szinte bármilyen formában el lehet készíteni. Rántott kivitelben például kiválóan megtölthető sonkával és sajttal is, amit egy kis panírozást követően, percek alatt aranybarnára süthetsz akár olajban, akár sütőben.
Muszaka Görögországból
A görögök egyik nemzeti ételeként is ismert muszaka sem maradhat ki ebből a válogatásból. Ez a padlizsános fogás hamar a húsimádók kedvence lesz, noha az elkészítése kicsit több időt igényel. A végeredmény azonban önmagáért beszél!
Ízletes padlizsángolyó
Aki fasírt helyett inkább a zöldséges golyókat részesíti előnyben, az most a mennyekben fog járni: erről a parmezános padlizsángolyó gondoskodik. Figyelem, egy igazi vega feltét következik.
Fotó forrás: Getty Images