Változatosan készülhet a sütőben sült csirkecomb: 10 kedvencünket mutatjuk

comb3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkecombot nem csak sóval, borssal és olajjal lehet a sütőbe tolni, ízletes pácokkal, szószokkal, köretekkel együtt is sütheted, sőt, akár még rántott hús is készülhet a tepsiben.

A csirkecomb nemcsak jóval olcsóbb, mint sokak kedvence, a csirkemell, de jóval szaftosabb is. Rengetegféleképpen fűszerezheted, pácokba forgathatod, szinte minden jól áll neki, érdemes a bőrét is ropogósra sütni, valódi ízbomba lesz. 

Csirkecomb parmezánszószban

A körettel együtt készül a krémes parmezánszószban sült csirkecomb, krumpli és spenót kerül mellé, így igazán laktató és tartalmas ebédet kínálhatsz. A hús a zöldfűszerektől lesz ízletes, a szósztól pedig szaftos, úgyhogy nem fog kiszáradni a sütőben. Érdemes vajon lepirítani, mielőtt a tepsibe teszed, hogy ropogós legyen a bőre. A parmezánszósz – a sajton kívül – a tejszíntől, a kakukkfűtől és a bazsalikomtól lesz felejthetetlen.

40163743 326a95e489c13cafa949e3ae632a0459 wm

Csirkecomb almával sütve

A hús-gyümölcs párosítástól nem kell tartani, az édeskés vagy savanykás alma nagyon jól passzol a pirosra sült csirkecombhoz. A húst már előző este érdemes előkészíteni, pácold fűszeres olajba, hogy ízletes és szaftos legyen. Másnap mehet a combok mellé az alma és a hagyma, de más zöldséget is használhatsz, öntsd rájuk a páclevet, tedd melléjük a húst, majd told a sütőbe pirulni.

almáscomb

Paprikás tejfölben sült csirkecomb

Ha még szaftosabb húst készítenél, öntsd nyakon a csirkecombokat paprikás tejföllel, szórd meg őket sajttal, úgy told a sütőbe. Hogy igazán finom legyen a szósz, kömény, majoránna és fokhagyma is kerüljön a fűszerpaprika mellé, picit olyan lesz az ízvilága, mint egy csirkepaprikásnak, csak persze jóval kevesebb lével. A hús mellé rizst vagy krumplipürét tálalj, forgasd egybe a köretet a finom szósszal.

37702039 ecbc26fdb02337e6cd09b19406963164 wm

Mézes-narancsos csirkecomb

A hús mellé nem csak az olyan gyümölcsök illenek, mint az alma, körte, szilva, citrusfélékkel is érdemes kipróbálni. A savanykás narancsot az édes méz egészíti ki, ezzel a keverékkel kell nyakon önteni a combot. Hogy ne az édes ízek domináljanak, rengeteg fokhagyma, lila hagyma és rozmaring is kerül a hús mellé, tökéletes harmóniában állnak egymással a különböző aromák.

narancsos

Csirkecomb rizzsel sütve

Ha nincs kedved még külön bíbelődni a körettel, ezt a receptet készítsd el, a fűszeres csirkecomb együtt készül a rizzsel. A húsra zöldfűszeres pác kerül, de fontos, hogy legalább egy fél órát hagyd az olajban a combokat, hogy átvegyék a fűszerek ízét. A rizs hagymás alaplében fő puhára, és vajtól lesz krémes, mire magába szívja a folyadékot, addigra a hús is elkészül.

35635717 20ed096f5d1e08f9b07aadee3c31009e wm

Sütőben sült rántott csirkecomb

Ha szereted a rántott húst, készítsd el sütőben is, ez a változat isteni finom, ráadásul nem lesz olajszag a konyhában, és jóval kevesebb munkád lesz vele. A panír nem a megszokott módon készül, tojás helyett joghurtos-fokhagymás pácot kap a hús, zsemlemorzsa helyett pedig fűszeres lisztben mártózik meg. A lisztbe sütőpor is kerül, így könnyű, de ropogós lesz a bunda. 

sütőbensültrántott

BBQ-szószban sült csirkecomb

Ehhez a recepthez összvissz 2 hozzávalóra lesz szükséged, ha bolti BBQ-szószt használsz, de ha picit több időd és nagyobb alapanyagkészleted van, azt is elkészítheted házilag. Maga a recept is pofonegyszerű, egy dologra azonban figyelni kell: a BBQ-szószt csak a sütés utolsó 10-15 percében add a húshoz, kend le vele a combok mindkét oldalát. Ha azt szeretnéd, hogy ropogósabb legyen a bőr, pár percre tedd a sütőt grillfokozatra.

36299067 2774007 2d4836b7f6fec9ed207a9bd349dbc90f wm

Majonézzel sült csirkecomb

Hasonlóan egyszerűen készül ez a fűszeres csirkecomb, amely a joghurttól és a majonéztől lesz szaftos. Fontos, hogy álljon pár órát a hús a fűszeres pácban, annál finomabb és szaftosabb lesz. A fűszerekkel is bánj bátran, kakukkfű, chili, fokhagyma, fűszerpaprika is mehet a joghurtba, csak arra figyelj, hogy passzoljanak egymáshoz az ízek. 

majonézes

Tejfölös-mustáros csirkecomb

Amennyire egyszerűen készül, annyira finom ez a csirkecomb, a mustárral kikevert tejföltől szaftos és isteni finom lesz a hús. A csirkecombokat érdemes fokhagymával is fűszerezni, illetve barna vajjal meglocsolni, utóbbi különleges, picit diós ízt kölcsönöz a húsnak. A sajtról se feledkezz meg, bőven szórd meg vele a csirkecombokat, majd süsd pirosra a tetején.

35516611 4196c7116973aa505a99e62b2e2870bb wm

Fehérborban sült csirkecomb

A szaftos húsoknál maradva mindenképp adj egy esélyt a fehérborban sült csirkecombnak is. Az alkohol mellé alaplé és tejszín is kerül, így nagyon selymes lesz a szósz, a húst pedig rengetegféle zöldfűszer ízesíti. Ha szeretnéd, tehetsz a hús mellé gombát és bacont is, mindkettő jól passzol a boros szószhoz, a szalonnától még szaftosabb lesz.

Fotók: Getty Images, Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük