Ez a hétvége a szüretről, a művészetekről és a finom ételekről szól - 7 izgalmas programot mutatunk

prgiajánlósz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Finom borok, kézműves termékek és isteni ételek várnak ezen az őszi hétvégén, érdemes lesz kimozdulni a lakásból, az idő is tökéletes lesz hozzá.

Ha igazán különleges programra vágysz, akkor izguld végig a Nemzetközi Lóversenyt finom falatok társaságában, vagy látogass el a pannonhalmi művészi gasztroshow-ra.

Food Truck Show

Kincsem Park - szeptember 10-12.

A Nemzetközi Lóversennyel egybekötött rendezvényen a spanyol ízvilág köszön vissza az ételekben, 50 mozgó étterem gurul be a Kincsem Parkba. Olyan street foodokat kóstolhatsz majd, mint a spanyol paprikából készült lecsó, a spanyol sós gofri és a churros. A szervezők kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal készülnek, de egyes kocsik sangriát és cortadót is kínálnak majd. Különböző programok is színesítik a hétvégét: lesznek lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, rögbimeccs, illetve utcazenészek és artisták szórakoztatják majd a vendégeket. További részletekről az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

progiajánlósz5

Szarvasi Szilvanapok

Szarvas - szeptember 10-12.

Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja a Szarvasi Szilvanapok, amely célja a helyi szilva népszerűsítése, illetve a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A titkos szilvás receptek mellett látványkonyhával, minősített szilvapálinkákkal, kézműves szilvás sörökkel, süteményekkel és rézüstökben rotyogó szilvalekvárokkal várják a vendégeket. A kulturális programokat koncertek, családi - és gyerekprogramok, valamint utcabál színesíti. A Termésáldás sem marad el az ünnepen, amelyre a szarvasi Evangélikus Ótemplomban kerül sor. További információkat az esemény hivatalos honlapján olvashatsz.

progiajánlósz4

Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál

Hajdúszoboszló, Szent István park - szeptember 10-12.

A rendezvényen nem csak az ételek széles választékával várnak mindenkit, a magyar pincészetek borkínálatát is megkóstolhatod, de különböző programokon is részt lehet venni, színes koncertekkel készülnek a szervezők, de akár a borlovagok felvonulását is megtekintheted. Az Ízek Utcájában Angus marhából készült fogásokat, hortobágyi halételeket, szárnyast és mangalicát is kóstolhatsz, az italokról pedig borsátrak és pálinkaházak gondoskodnak. A napközbeni programok pénteken 18.00 óráig, szombaton 19:00 óráig, vasárnap egész nap védettségi igazolvány nélkül látogathatóak, az esti programokon viszont csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A további részletekről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatsz.

progiajánlósz2

Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál

Mohács, Deák tér - szeptember 11. 

A szüret jegyében rendezik meg a Mohácsi Fesztivált, a rendezvény a Vegyél hazait! kézműves vásárral egészül ki. A Szüreti Fesztivál célja, hogy felkarolja és bemutassa a mohácsi szőlősgazdákat és boraikat, érdemes megismerkedni a helyi emberekkel és nedűkkel. A fesztivál részét képezi a lovas kocsis felvonulás is, valamint a szabad tűzön történő főzés, de helyi kulturális csoportok is fellépnek majd. A részletes program az esemény Facebook-oldalán található.

progiajánlósz3

Badacsonyi Szüret

Badacsony, Móló Park - szeptember 11-12.

A rendezvényen megkóstolhatod a helyi borosgazdák borait, de az ország leghosszabb szüreti felvonulását is megnézheted. A menet Badacsonytomajból Badacsony felé halad, a környékbeli települések képviselői, néptáncegyüttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok, zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, lovas fogatok, fúvószenekarok alkotják a színes forgatagot. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők, szombaton bábelőadás, gyerekkoncert, bohócműsor várja a kicsiket. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán érheted el.

szőlő4

Piacok Napja

Erzsébet tér & Deák Ferenc tér - szeptember 12.

Budapest egyik legnagyobb, legszínesebb vásárját tekintheted meg a Piacok Napján, egy időben, egy helyen több száz árus kínálja a portékáját. Hazai kézműves termékek közül válogathatsz, amelyek megvásárlásával támogathatod a hazai vállalkozásokat, termelőket. A vásárt a környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében szervezik meg, illetve adománygyűjtést is szerveznek, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány munkáját segítheted. A gasztrokalandok mellett gyerekprogramokkal és zenével is készülnek a szervezők, úgyhogy tökéletes családi esemény is egyben. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

progiajánlósz

ART Piknik 

Pannonhalma - szeptember 11-12.

Az ART Piknik az egyik legszínesebb és legdizájnosabb hazai fesztivál. A művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával az ország sztárséfjeinek közreműködésével. A hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízekkel várják a gasztro szerelmeseit. A kitelepülő vendéglátók, illetve a művészeti programok listáját az esemény Facebook-oldalán érheted el. A színpadhoz is érdemes lesz ellátogatni, fellép Szabi, a pék, Dudás Szabolcs és Mautner Zsófi is, hogy csak párat említsünk a gasztro képviselői készül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük