A világ legpufibb palacsintái Japánból: most ezért őrül meg a világ

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legnagyobb gasztronómiai divatok mindig, de tényleg minden esetben a hibridekből alakulnak ki. Ilyen volt a ramen burger, a cronut vagy croissant-fánk és most éppen a japán szuflépalacsinta az, amiért mindenki meg akar bolondulni a világon és az Instagramon.

Amúgy is az a helyzet, hogy palacsintából egyszerűen sehogy sem elég a világnak, mindenféle és fajta verziója tuti siker, csak kerek legyen és lapos. Ez a japán verzió viszont összetettebb koncepció, mert vastag, magas, ugyanakkor levegős és remegős.

A technológia valóban a felfújt és a palacsinta kereszteződésén alapszik. A sok, keményre vert tojáshab, amit óvatosan a tésztához forgatnak, annyira felfújja a térfogatát, hogy akár három centiméter vastagra is nőhet egy-egy darab. Mindeközben viszont annyira könnyű, hogyha mozgatjuk a tányért alatta, remeg. 

szufle -palacsinta 1

Amikor Londonba megérkezett a szuflépalacsinta, kígyózó sorok alakultak ki az első hely előtt, ami elkészítette a trenddesszertet, de ugyanez történt New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban is.

Mivel a tojáshab nem tárolható hosszú ideig, a tészta nem előkészíthető, hanem mindig frissen kell gyártani. Így aztán minden olyan helyen, ahol szuflépalacsintát árulnak, hosszú sorokat kell végigállni, ez azonban csak fokozza a várakozás izgalmát.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cutting into the fluffiest bounciest pancakes ever. They say it gives you texture sensations you’ve never experienced before. They are right. Totally worth the wait and inexpensive price of ¥950 � �: @gram_pancakes �: #thehungrypetite

Houston TX Food+Travel • IRIS (@thehungrypetite) által megosztott bejegyzés,

 
A trend még csak egy éve robbant be, de már 54 ezer bejegyzés található az Instagramon a soufflepancakes hashtaggel ellátva. Vajon csak a desszert látványos tulajdonsága okozza ezt a népszerűséget, vagy valóban van valami rendkívüli ebben az édességben, ami miatt rászolgál a nagy felhajtásra?

Már kísérletezem a receptekkel, és amikor megtalálom a tökéletes verziót, meg is osztom, hogy mindenki kipróbálhassa.

Fotó: Getty images 

Ezt is szeretjük