Vegán vacsora luxuskivitelben: ajándékozz ötfogásos menüsort

vegánétterem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

2023 veganuárja egy igazi különlegességet tartogat mindenki számára. Magyarország két méltán elismert séfje foglalja el a budapesti Cyrano étterem konyháját négy este erejéig, hogy a fenntarthatóság és a növényi alapú táplálkozás mellett ragadjon fakanalat január 19. és 22. között.

A 2016-ban, 28 évesen – a legfiatalabb magyar séfként – Michelin-csillagot szerző Heiszler Olivér, valamint a húsmentes táplálkozás elhivatott követe, egyben világbajnoki ezüstérmes Ádám Csaba egy-egy ötfogásos vegán menüvel várja azokat, akik részt vesznek ezeken a limitált létszámú vacsorákon. Lepd meg magadat vagy a szerettedet ezzel a szuper programmal, akár vegán, akár húsevő, imádni fogja.

A Leba Restaurant egy pop-up étterem, amelynek célja, hogy elhozza Magyarországra a vegán csúcsgasztronómiát. Az ötlet megálmodója Tamás István, aki Angliába költözése előtt közel 20 évet töltött a Cyrano étterem kötelékében, így nem volt kérdéses, hogy az 1993 óta nyitva tartó belvárosi üzlet legyen a vacsorák helyszíne.

vegánmenü

Az étterem hangulata tökéletes választás a közreműködő séfek ételeinek kiegészítésére, és a „hazai terep” kellő önbizalmat ad egy ilyen rendezvény lebonyolítására.

A menüsor megálmodói

Heiszler Olivér személye nem volt kérdéses, hiszen ő is a Cyranóban kezdte a pályafutását, és örömmel tér vissza a régi idők emlékére. Ádám Csaba pedig a most már két Michelin-csillagos Pesti István ajánlása nyomán kapott felkérést, és habozás nélkül mondott igent a megkeresésre.

vegánmenü1

Ádám Csaba

Olivér és Csaba egyetlen irányvonalat kapott a menü összeállításához: szigorúan vegán ételek kerülhetnek az étlapra. A menüsorhoz borkínálat is választható majd, és ne legyen kétség, mind vegán eljárással készültek, kizárólag magyar termelőktől.

vegánmenü2

Heiszler Olivér

Biztosan kijelenthető, a vacsorák mindenkit lenyűgöznek majd, vegánt, húsimádót egyaránt. Ám aki részt szeretne venni valamelyik esten, annak érdemes igyekeznie a foglalással, egy-egy vacsorára ugyanis mindössze 26 férőhely áll rendelkezésre.

A menüsorok

És hogy mivel készül a két séf? Mutatjuk!

Január 19–20.

Séf: Heiszler Olivér

  • Színes céklák gyümölcsmustárral, vadrizzsel
  • Gombaerőleves sült gesztenyével
  • Rakott kelkáposzta árpával
  • Parázson sült zeller, kesudió, élesztő
  • Kabocha, csicseriborsó, kamilla

Január 21–22.:

Séf: Ádám Csaba

  • Vargányapástétom, füstölt ördögszekérgomba, alma
  • Kókuszos karfiolveluté, sült karfiol, lime
  • Kelbimbó, birsalma, dió, fűszeres granola
  • Csicsóka, mustár, spenót, hagyma jus
  • Cékla, kömény, tormafagylalt

További részletek a Facebookon, illetve a www.lebarestaurant.com weboldalon olvashatók.

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon