Vegán vacsora luxuskivitelben: ajándékozz ötfogásos menüsort
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
2023 veganuárja egy igazi különlegességet tartogat mindenki számára. Magyarország két méltán elismert séfje foglalja el a budapesti Cyrano étterem konyháját négy este erejéig, hogy a fenntarthatóság és a növényi alapú táplálkozás mellett ragadjon fakanalat január 19. és 22. között.
A 2016-ban, 28 évesen – a legfiatalabb magyar séfként – Michelin-csillagot szerző Heiszler Olivér, valamint a húsmentes táplálkozás elhivatott követe, egyben világbajnoki ezüstérmes Ádám Csaba egy-egy ötfogásos vegán menüvel várja azokat, akik részt vesznek ezeken a limitált létszámú vacsorákon. Lepd meg magadat vagy a szerettedet ezzel a szuper programmal, akár vegán, akár húsevő, imádni fogja.
A Leba Restaurant egy pop-up étterem, amelynek célja, hogy elhozza Magyarországra a vegán csúcsgasztronómiát. Az ötlet megálmodója Tamás István, aki Angliába költözése előtt közel 20 évet töltött a Cyrano étterem kötelékében, így nem volt kérdéses, hogy az 1993 óta nyitva tartó belvárosi üzlet legyen a vacsorák helyszíne.
Az étterem hangulata tökéletes választás a közreműködő séfek ételeinek kiegészítésére, és a „hazai terep” kellő önbizalmat ad egy ilyen rendezvény lebonyolítására.
A menüsor megálmodói
Heiszler Olivér személye nem volt kérdéses, hiszen ő is a Cyranóban kezdte a pályafutását, és örömmel tér vissza a régi idők emlékére. Ádám Csaba pedig a most már két Michelin-csillagos Pesti István ajánlása nyomán kapott felkérést, és habozás nélkül mondott igent a megkeresésre.
Ádám Csaba
Olivér és Csaba egyetlen irányvonalat kapott a menü összeállításához: szigorúan vegán ételek kerülhetnek az étlapra. A menüsorhoz borkínálat is választható majd, és ne legyen kétség, mind vegán eljárással készültek, kizárólag magyar termelőktől.
Heiszler Olivér
Biztosan kijelenthető, a vacsorák mindenkit lenyűgöznek majd, vegánt, húsimádót egyaránt. Ám aki részt szeretne venni valamelyik esten, annak érdemes igyekeznie a foglalással, egy-egy vacsorára ugyanis mindössze 26 férőhely áll rendelkezésre.
A menüsorok
És hogy mivel készül a két séf? Mutatjuk!
Január 19–20.
Séf: Heiszler Olivér
- Színes céklák gyümölcsmustárral, vadrizzsel
- Gombaerőleves sült gesztenyével
- Rakott kelkáposzta árpával
- Parázson sült zeller, kesudió, élesztő
- Kabocha, csicseriborsó, kamilla
Január 21–22.:
Séf: Ádám Csaba
- Vargányapástétom, füstölt ördögszekérgomba, alma
- Kókuszos karfiolveluté, sült karfiol, lime
- Kelbimbó, birsalma, dió, fűszeres granola
- Csicsóka, mustár, spenót, hagyma jus
- Cékla, kömény, tormafagylalt
További részletek a Facebookon, illetve a www.lebarestaurant.com weboldalon olvashatók.