
Zacskó hegesztés a legegyszerűbben: kipróbáltuk, működik!
Kipróbáltuk, hogy lehet-e forró késsel zacskót hegeszteni, videó
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Fűszeres szűzpecsenye vele sült zöldségekkel: szinte szétomlik a hús

Rusztikus pisztáciás-citromos cantucci: olasz süti nem csak kávéhoz

Nyárköszöntő málnás limonádé: a mentától igazán frissítő

Tepsiben sült, tejszínes krumpli: krémes lesz a burgonya

Hagyományos, tunkolós pásztortarhonya: bográcsban készítve az igazi
Ugye veled is előfordult már, hogy miközben egy zacskó lezárásával bajlódtál, boldogtalanul felsóhajtottál, "Ó, bárcsak lenne egy fóliahegesztő itthon!". Nos, a nejlonzacskó hegesztése házilag, minden különösebb eszköz nélkül már nem elérhetetlen, mert megtaláltuk a szuper trükköt, ami működik. Csoda történt.
Szokásunkhoz hűen ismét kipróbáltunk egy neten terjedő trükköt, vagyis azt, hogy lehet-e egy felforrósított kés segítségével nejlonzacskót hegeszteni. Először én próbálkoztam, de csúfosan elbuktam, a nejlonzakcsó meg sem mozdult. Ekkor jött Andi, aki kivette a kezemből a kést és az öngyújtót, és megmentette az életem pár laza mozdulattal simán lehegesztette a zacskó száját.

Az történt ugyanis, hogy én az egész késpengét próbáltam felforrósítani, ami bájos, de reménytelen próbálkozás volt. Mire a penge egyik vége meleg lett, a másik kihűlt. Ezzel szemben Andi csak a kés hegyét forrósította fel, de alaposan, és így, ezzel a módszerrel valóban működött a trükk.
Ezt csak azért mondjuk el nektek, hogy megóvjunk attól, hogy ugyanebbe a hibába ess. De a módszer működik, ne add fel, csak gyakorolni kell. Meg a jó módszer is kell, ugyebár, figyeljétek Andit!