Zacskó hegesztés a legegyszerűbben: kipróbáltuk, működik!
Kipróbáltuk, hogy lehet-e forró késsel zacskót hegeszteni, videó
Cikkek
Így készül a tökéletes karácsonyi halászlé - Tippek és a legjobb receptek egy csokorba gyűjtve
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Joghurtos almasaláta sajttal: könnyed, krémes köret húsok mellé
Omlós áfonyás keksz a sütisdobozba: szerecsendiótól aromás
Bögrés, fahéjas-almás kevert süti: csak 10 perc munka van vele
Mutatós tojásos reggeli az ünnepi asztalra: igazi angol klasszikus
Omlós, serpenyős csirkemell: vörös áfonyás szósztól lesz szaftos
Ugye veled is előfordult már, hogy miközben egy zacskó lezárásával bajlódtál, boldogtalanul felsóhajtottál, "Ó, bárcsak lenne egy fóliahegesztő itthon!". Nos, a nejlonzacskó hegesztése házilag, minden különösebb eszköz nélkül már nem elérhetetlen, mert megtaláltuk a szuper trükköt, ami működik. Csoda történt.
Szokásunkhoz hűen ismét kipróbáltunk egy neten terjedő trükköt, vagyis azt, hogy lehet-e egy felforrósított kés segítségével nejlonzacskót hegeszteni. Először én próbálkoztam, de csúfosan elbuktam, a nejlonzakcsó meg sem mozdult. Ekkor jött Andi, aki kivette a kezemből a kést és az öngyújtót, és megmentette az életem pár laza mozdulattal simán lehegesztette a zacskó száját.
Az történt ugyanis, hogy én az egész késpengét próbáltam felforrósítani, ami bájos, de reménytelen próbálkozás volt. Mire a penge egyik vége meleg lett, a másik kihűlt. Ezzel szemben Andi csak a kés hegyét forrósította fel, de alaposan, és így, ezzel a módszerrel valóban működött a trükk.
Ezt csak azért mondjuk el nektek, hogy megóvjunk attól, hogy ugyanebbe a hibába ess. De a módszer működik, ne add fel, csak gyakorolni kell. Meg a jó módszer is kell, ugyebár, figyeljétek Andit!