20 perces vacsora: virslivel töltött cukkini, abszolút kezdőknek is!
Ezt nem lehet elrontani
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szereted a töltött cukkinit, de enyhén szólva nem vagy a konyha ördöge? Akkor ez a recept pont neked való. Nem kell hozzá nyers hússal bajlódnod - tulajdonképpen ez a recept alig valamivel bonyolultabb, mint egy hot-dog, viszont sokkal, sokkal finomabb. És főztél!
Ha már hozzáfogsz, arra azért ügyelj, hogy jó minőségű virslit vásárolj! Ez 80 százalék hústartalomnál kezdődik. Az ennél gyengébb virslikben általában szójával pótolják a hiányzó húst, ami egy csomó nemkívánatos következménnyel jár. A szójás virsli ugyanis dagad, reped, nem finom, és látványra sem éppen kellemes. Igaz, eltakarja a sajt, szóval, ha minden kötél szakad...
Ehhez a recepthez pici cukkinit válassz, akkorát, mint egy hot-dog kifli. Egyrészt az ilyen kis zsenge tököt még nem kell meghámozni, másrészt, mivel még puha, így biztos, hogy sikerül ügyesen kivájni a belsejét, hogy helyet csinálj a virslinek. Ilyenkor még magja sincs, így semmi sem megy veszendőbe.
Sütésnél is biztosra mehetsz
A sütés sem egy bonyolult dolog, a kicsi cukkini pár perc alatt készre sül a sütőben, pont annyi idő alatt, amíg a sajt gusztusosan rápirul a tetejére. Ha szeretnél, készíts hozzá köretnek rizst vagy kuszkuszt, az még egyszerűbb, de köret nélkül is megállja a helyét.
Virslivel töltött cukkini
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab cukkini
- 2 darab virsli
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dekagramm sajt (trappista, mozzarella)
- 2 csipet só, bors
Elkészítés:
A cukkinihajót vékonyan kenjük körbe olajjal (természetesen használhatsz olívaolajat is), majd sózzuk, borsozzuk.
Tisztítsuk meg és zúzzuk össze (vagy vágjuk apróra) a fokhagymát. Szépen oszlassuk el a cukkinihajókon.
Most tegyük bele a vájatokba a virsliket.
Vágjuk apróra a kivájt cukkinihúst, reszeljük le a sajtot. Keverjük össze a kettőt, majd oszlassuk el egyenletesen végig a két cukkinihajón.
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, béleljünk ki sütőpapírral (vagy olajozott alufóliával, ami van otthon) egy tepsit, fektessük rá a cukkiniket, és toljuk be a sütőbe.
Mire a sajt rásül a virslire, a cukkini is megpuhul.
Fokhagymás tejföllel meglocsolva is nagyon finom.
Fotó: Shutterstock