A bundáskenyér meghitt étel, és száz forintból meg is van az egész családnak
Olaj nélkül, sütőben is lehet sütni a bundáskenyeret, de minek?

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Csinálta nekünk a nagymamánk, és mi is csináljuk majd az unokáknak. Reggelire, vacsorára, hidegben, melegben, a lényeg, hogy ne együk egyedül.

Bundáskenyeret régen akkor sütött a háziasszony, amikor a kenyér már annyira megszikkadt, hogy már nem esett jól csak úgy beleharapni. Ebből következik, hogy semmi baj, ha az otthon fellelt kenyér másodlagos frissességű, bundáskenyérnek éppen jó lesz még.

A bundáskenyér vacsora meghitt dolog. Nem is kell mellé más, csak egy bögre forró tea, meg egy szalvéta, amibe kortyolás előtt beletörölhetjük a durván zsíros kezünket, szánkat. A bundáskenyér olcsó, mégsem lenézett étel. Mindent egybevetve száz forintból kijön négy ember vacsorája. 

Édes verziója is van ám

Ha ti is édesszájúak vagytok, akkor az utolsó néhány szeletnél tehettek a tojásba cukrot és fahéjat, majd így dobjátok a kenyeret az olajba. A hatás tovább fokozható lekvárral, de azt már csak a tányéron mártogassátok a kész bundáskenyérrel. 

Bundáskenyér

3835364 f064eabc71da168af75db7b86aa7f82a wm

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 darab Szelet kenyér
  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 2 deciliter olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat csipet sóval elkeverjük, az olajat felforrosítjuk. Legyen annyi, hogy a kenyérkék úszni tudjanak benne, kb 2-3 ujjnyi.

Amikor az olaj elég meleg (a belecsöppentett tojás rögtön feljön a tetejére és sercegve sül) a kenyereket mindkét oldalukon alaposan megforgatjuk a tojásban, és a forró olajba tesszük.

Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Vigyázat, ha a a kenyér túlságosan sokat áll a tojásban, megszívja magát és szétesik.
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon