A bundáskenyér meghitt étel, és száz forintból meg is van az egész családnak
Olaj nélkül, sütőben is lehet sütni a bundáskenyeret, de minek?
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csinálta nekünk a nagymamánk, és mi is csináljuk majd az unokáknak. Reggelire, vacsorára, hidegben, melegben, a lényeg, hogy ne együk egyedül.
Bundáskenyeret régen akkor sütött a háziasszony, amikor a kenyér már annyira megszikkadt, hogy már nem esett jól csak úgy beleharapni. Ebből következik, hogy semmi baj, ha az otthon fellelt kenyér másodlagos frissességű, bundáskenyérnek éppen jó lesz még.
A bundáskenyér vacsora meghitt dolog. Nem is kell mellé más, csak egy bögre forró tea, meg egy szalvéta, amibe kortyolás előtt beletörölhetjük a durván zsíros kezünket, szánkat. A bundáskenyér olcsó, mégsem lenézett étel. Mindent egybevetve száz forintból kijön négy ember vacsorája.
Édes verziója is van ám
Ha ti is édesszájúak vagytok, akkor az utolsó néhány szeletnél tehettek a tojásba cukrot és fahéjat, majd így dobjátok a kenyeret az olajba. A hatás tovább fokozható lekvárral, de azt már csak a tányéron mártogassátok a kész bundáskenyérrel.
Bundáskenyér
Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 darab Szelet kenyér
- 2 darab tojás
- 1 csipet só
- 2 deciliter olaj
Elkészítés:
Amikor az olaj elég meleg (a belecsöppentett tojás rögtön feljön a tetejére és sercegve sül) a kenyereket mindkét oldalukon alaposan megforgatjuk a tojásban, és a forró olajba tesszük.
Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Vigyázat, ha a a kenyér túlságosan sokat áll a tojásban, megszívja magát és szétesik.