Fűszeres, almás csirkeragu: joghurt lágyítja a curry ízét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerre fűszeres, mégis lágy és könnyed a szósz, az édes kókuszital ellensúlyozza a karakteres fűszerek ízét.
Aki még barátkozik a curry ízével, annak bátran ajánlom ezt a receptet, krémes, nincs túlfűszerezve, mégis minden benne van, ami egy jó curryhez kell. Ha merészebb vagy a fűszerezést illetően, akkor pedig ezt a receptet készítsd el mindenképpen!
Az ősz kedvenc gyümölcse az alma, és bár általában süteményekhez használjuk a konyhában, szuperül illik húsételek mellé is. Egyszerre édes és savanykás ízével nagyon jól passzol a currybe, pirult fokhagymával és gyömbérrel kiegészítve tökéletes lesz az ízharmónia.
A fűszeres szósz alapja édeskés kókuszital, de ha krémesebbre szeretnéd, joghurttal is érdemes megöntözni, ráadásul így még a curry ízét is lágyíthatod. Össze is főzheted vele, de az is elég, ha tálalásnál 1-2 kanállal a curryre kanalazol belőle, így mindenki eldöntheti maga, bele szeretné-e keverni.
Almás csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 2 darab alma
- 1 teáskanál gyömbér (friss)
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék
- 2 darab csirkemellfilé
- 125 milliliter alaplé
- 400 gramm kókuszital (konzerv)
- joghurt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A szárzellert vágjuk karikákra. Az almát pucoljuk meg - rajta is maradhat a héja -, majd vágjuk kockákra. Egy kis darab gyömbért pucoljunk meg, majd reszeljünk le. A csirkemellfilét vágjuk nagyjából 2-3 centis kockákra.
Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük pár percig, míg megpuhul. Ekkor dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, majd az almát és a zellert, 1-2 perc alatt keverjük át őket, míg a fokhagyma illatozni nem kezd. Keverjük bele a curryt is. Az egészet keverjük jó alaposan össze, majd borítsuk át egy tálba.
A serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd süssük a csirkemellfilét fehéredésig, az sem baj, ha itt-ott picit lepirul.
Borítsuk vissza a félretett zöldségeket és gyümölcsöt a húsra, majd öntsük nyakon az egészet az alaplével és a kókuszitallal. Ha gyöngyözik, kapcsoljuk lejjebb a lángot, majd fedő alatt főzzük 10-15 percig, míg minden megpuhul.
Ha krémesebbre szeretnéd, 1 evőkanál joghurttal meglocsolva tálald.
Fotó: Getty Images