Gazdag, fűszeres indiai csirkecurry: rengeteg szaftja lesz

csccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A currys csirke egyszerűen készül, olyan, mint egy felturbózott pörkölt, csak sokkal fűszeresebb és krémesebb a megszokott ételnél.

Az indiai ételek elkészítésénél szinte kötelező fűszer a currypor, amely intenzív zamatával megbolondítja a leveseket, mártásokat, különböző húsételeket és a szaftos ragukat. A curry fűszerkeverék legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag és chilipaprika. A curry használatával mindig óvatosan kell bánni, érdemes tartani a receptben írt mennyiséget, mert ha túl sok kerül belőle az ételbe, akkor keserű lesz, ráadásul az illatos fűszer mellett más karakteres ízek is helyet kapnak a raguban. 

Csupán egy fej hagymával készül az étel, mégis nagyon szaftos lesz, erről a kókuszital, a paradicsomszósz és a joghurt gondoskodik. Az egylábasos a szárnyas melléből és combjából készítve lesz a legfinomabb. A csirkecurry még különlegesebbé tehető, ha a főzés utolsó 10-15 percében mangópürével gazdagítod. Tálalásnál hűvös tejföl vagy joghurt csorgatható az ételre, amit naan kenyérrel, rizzsel, krumplival, de még tésztával is lehet fogyasztani.

Fűszeres csirkés curry

cscct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm csirkemell vagy -comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem kardamom
  • olaj kevés
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 deciliter kókuszital
  • 1 deciliter paradicsomszósz
  • 1 deciliter görög joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát magas falú edényben, kevés olajon dinszteljük meg, majd az összes fűszert adjuk hozzá a hagymához, 1-2 perc kevergetés után a felkockázott csirkehúst és a zúzott fokhagymát is dobjuk rá. Forgassuk egybe az alapanyagokat, majd öntsük fel kókuszitallal és paradicsomszósszal. Amikor a hús megpuhult, a joghurtot öntsük rá a ragura és forraljuk egybe. Naan kenyérrel és rizzsel kínálhatjuk . 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük