Isteni almás muffin pillanatok alatt – Cukor helyett méz kerül a tésztájába

amcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fahéjtól illatos tésztájú muffin igazi megúszós recept, a finomság hozzávalóit csak egybe kell keverni, formába adagolni és készre sütni.

A muffin egyszerű sütemény, nem csak az elkészítése miatt, szinte a semmiből kikeverhető a tészta, amit szerénysége ellenére rengetegféle módon lehet izgalmassá tenni.

Az almás muffint is tovább lehet gondolni, ha szeretnéd, kétfajta lisztből keverd ki a masszát, az egyik fele legyen sima finomlisztes, a másik teljes kiőrlésű. A tésztát is megéri gazdagítani finomságokkal, kerülhet bele mazsola, csokichips, de még dió is megfér benne.

Az alábbi muffin mézzel készül, de ha nem szimpatizálsz vele, akkor cukrot is használhatsz helyette. A gyümölcstől lágy tésztájú muffin másnapra is megőrzi rugalmas, puha textúráját, épp ezért tízórainak is remek választás.

Almás-fahéjas muffin

amct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 2 darab alma
  • 250 gramm liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 darab tojás
  • 125 milliliter tej
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat reszeljük le.

Keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és a fahéjat.

Egy másik tálban keverjük össze a tejet a tojással, a mézzel és az olajjal, utána forgassuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt almát. A masszát adagoljuk papírral kibélelt muffinformába, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt süssük meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük