Villámgyors vegán zabpalacsinta: banántól lesz édes és szaftos
Nem kell, hogy az édesség egészségtelen legyen: a vegán zabpalacsinta még cukrot sem tartalmaz.
Ha te is a palacsintarajongók táborát erősíted, akkor próbáld ki a pufi, sütőporos változatot almával és fahéjjal dúsítva. Nagyon egyszerűen készül, keverem-kavarom a tésztája, csak annyiban különbözik az általunk ismert vékony, lapos változattól, hogy a sütőpornak köszönhetően megemelkedik, illetve vaj is kerül bele.
Ez az almás-fahéjas verzió igazi őszi-téli hangulatot varázsol a házba, a melegítő fűszer illata átjárja majd a konyhát. A gyümölcsöt sokan lereszelik, de érdemes inkább kockákra vágva a tésztába keverni, nagyon jó lesz majd ráharapni.
Az almát pucoljuk meg, vágjuk egészen apró kockákra.
Az átszitált lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, tojást, olvasztott vajat és a vaníliát. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük, míg egynemű, csomómentes nem lesz a tészta. Forgassuk bele az almakockákat is.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy evőkanál vajat. Amikor elolvadt, kezdődhet a sütés. A tésztából nagyjából negyedbögrényi adagokat öntsünk a serpenyőbe, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Amikor a felszíne buborékos, fordítsuk meg, a másik felét is süssük 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.
Süssük ki a maradék tésztát is. Melegen, almakompóttal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu