Pufi sajtos palacsinta fűszeresen: joghurt is kerül a könnyű tésztába
A palacsinta sajtosan is isteni finom: ezeknek a pufi daraboknak a tésztája a joghurttól légiesen könnyű.
Azt a jó öreg mondást szerintem sokan ismerik, hogy palacsintát sütni mindenki tud. Nos, én ezzel vitatkoznék. Még a nagymamám szerint is kemény dió, látott ő már ügyes kezű konyhatündéreket, akik idegileg tönkrementek palacsintasütés közben. A hiba a legtöbb esetben ugyanaz, a tészta leragad, szétszakad, nem lehet megfordítani. A malőr sok esetben a cukor túlzott adagolása vagy az olaj hiánya miatt következik be, de a serpenyő minősége is hatással lehet a végeredményre.
A tojásokat üssük fel, kezdjük el elkeverni, közben adjuk hozzá a sót és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tejet apránként adagolva, közben keverjük csomómentesre a masszát. Utolsó mozzanatként a 3 evőkanál olajat is keverjük bele.
A palacsintákat forró, olajjal enyhén kikent serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.
A kész palacsintákat ízlés szerint töltsük meg kakaóval, lekvárral, túróval vagy más, választott töltelékkel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!