Pihe-puha, mazsolás zsemle: az édes, fűszeres tészta isteni finom
Ha idén kicsit különlegesebb süteménnyel lepnéd meg a családot, próbáld ki az angolok húsvéti desszertjét.
Az édes finomságok univerzumában a muffin nagy kedvenc. Számos változatot próbálhatsz ki, így sosem unsz rá, és még az elkészítése is egyszerű. A muffint érdemes szezonálisan készíteni, így télen az almásat teszteld le.
Bármilyen almás muffin is készüljön, fahéj vagy gyömbér kötelező a gyümölcs mellé, mert remekül illenek egymáshoz. Ebben a változatban az a legjobb, hogy a tésztát még bőven fel lehet dobni, például 1-2 marék durvára vágott dió is elfér benne reszelt sárgarépával együtt. Az almás muffin tésztája kellemesen édes és szaftos, uzsonnásdobozba is bátran elcsomagolhatod.
A mazsolát áztassuk annyi forró vízbe, amennyi ellepi, hagyjuk így 10-15 percig, addig állítsuk össze a tésztát. Miután lejárt az idő, a mazsolát szűrjük le és tegyük félre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, cukrot, szódabikarbónát és a fahéjat.
A megtisztított almát reszeljük le, és a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle. Ezután adjuk a liszthez a mazsolával és a tojásokkal együtt. Ezután az olajat és a vaníliát is keverjük a masszához, majd apránként adagolva annyi tejet, amennyitől piskótaszerű állagot kap a massza.
A muffinsütőt béleljük ki papírral, majd fagyiadagoló segítségével töltsük meg a formát háromnegyedig.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. A sütési idő alatt alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu