
Villámgyors almás piskóta - A gyümölcstől szaftos és édes a tészta

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Egyetlen plusz hozzávaló kerül a piskótatésztába, és máris sokkal izgalmasabb lesz az íze.
A sima, egyszerű piskóták sokszor a legfinomabbak, de persze csak akkor, ha a tésztájuk eléggé puha és könnyed. Ilyenkor a krém sem hiányzik belőlük. Egy tökéletes piskótareceptre van csak szükség, amit utána bármivel lehet variálni.
Nagyon finom lesz, ha almát keversz bele, ősszel amúgy is szezonja van. Az elkészítése még az alapreceptnél is egyszerűbb, csak össze kell keverni a hozzávalókat, a végén beleforgatni a reszelt vagy apróra darabolt almát, fél óra a sütőben és készen is van. Minél több almát keversz a tésztához, annál szaftosabb lesz.
Almás piskóta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab alma
- 3 darab tojás
- 200 gramm cukor
- 10 gramm sütőpor
- 300 gramm liszt
- 80 milliliter tej
- 100 milliliter olaj
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, ízlés szerint vagy vágjuk egészen apróra, vagy reszeljük le. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a liszttel, a tejjel és az olajjal. Keverjük hozzá az almát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Öntsük a tésztát egy 20x30 centiméteres, kivajazott tepsibe, süssük 30 percig, tűpróbáig.
Porcukorral a tetején tálaljuk, de remekül illik hozzá az apróra vágott mandula is.
Fotó: Getty Images