Egyszerű, illatos almás sütemény – A tésztája trükkösen áll össze
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Szaftos almás sütemény, amely egyszerű, mégis szuper édesség azoknak, akik nem szeretnének sok időt tölteni a konyhában.
A családom szerint a gyümölcs süteményben való felhasználása főbenjáró bűn, amely alól egyedül az alma kivétel, amit lédússágának köszönhetően igyekszem sokoldalúan elkészíteni.
Mikor már az ember azt hinné, az összes almás süteményt ismeri, akkor találkozik valami újjal, ami egyszerű, mégis csodálatos. Nem kell tésztát gyúrni, csak lisztet, zabpelyhet és még pár alapanyagot egybekeverni spatula vagy kanál segítségével - összesen ennyi a gondunk a tésztára.
Az almát lereszeljük, majd előkapunk egy hőálló formát/tepsit, amiben az almát és a lisztes keveréket rétegezni fogjuk. A receptben megadott arányok 22-23 centimétere átmérőjű formára elegendőek, ha nagyobbat választunk, akkor az alapanyagok mennyiségét is növeljük. Aki szereti a gyümölcsös süteményeket, próbálja ki ezt a receptet mással is, például áfonyával.
Almás sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- 6 darab alma
- 2 evőkanál citromlé
- 160 gramm zabpehely
- 210 gramm liszt
- 150 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A zabpelyhet, lisztet, cukrot és a fahéjat tálba öntjük, alaposan elkeverjük.
Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A lereszelt almát 2 evőkanál citromlével keverjük össze.
Válasszunk tetszőleges sütőformát, ez lehet tortaforma vagy bármilyen hőálló jénai, reszeljünk bele hideg vajat.
A vaj az első réteg a formában, a második a lisztes keverék, erre kerül a reszelt alma és így tovább, amíg az alapanyagaink el nem fogynak. Az utolsó réteg a lisztes keverék legyen, melynek a tetejére reszelt vaj és 1 evőkanál cukor kerüljön. A desszertet 180 fokos légkeveréses sütőben, 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images