Friss, könnyű saláta ropogós zöld almával, szárzellerrel és sajttal: krémes dresszing fogja közre

salialma
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyed ebédként, tartalmas köretként, de laza vacsoraként is megállja a helyét ez az ízbomba, egyszere krémes és ropogós saláta.

Ha a kánikulában nem kívánod a nehéz ételeket, amelyek megterhelik a gyomrodat, készíts könnyed salátát, ez az almás-zelleres változat különösen üdítően hat a nagy melegben. A ropogós gyümölcsöt és zöldséget krémes dresszing fogja közre, de a puha sajt sem hiányozhat belőle.

Mindenképp zöld almát érdemes használni a salátához, a Granny Smith különösen jó választás, a savanykás, lédús gyümölcs tökéletesen passzol a picit fanyar szárzellerhez. Sajtból ementálit, goudát és edamit is használhatsz, mindhárom illik bele. 

Mivel a majonéz picit tömény, tejföl ellensúlyozza, lágyítja az ízét, de nem kötelező az alábbi arányt tartani, tetszőlegesen is adagolhatod őket attól függően, milyen irányba vinnéd el inkább a dresszinget.

Almás zellersaláta

salialma2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb darab zöld alma (Granny Smith)
  • 3 szál szárzeller
  • 150 gramm sajt (ementáli vagy gouda)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál majonéz
  • 130 gramm tejföl
  • ízlés szerint frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a szárzellert mossuk meg. Előbbit vágjuk kisebb kockákra (1x1 centis), utóbbit pedig vékony szeletekre. Borítsuk őket egy tálba, majd öntsük rájuk a citromlevet, alaposan keverjük össze.

A sajtot is vágjuk akkora kockákra, mint az almát, majd adjuk a tál tartalmához.

A majonézt keverjük krémesre a tejföllel (ízlés szerint lehet majonézesebb/tejfölösebb), ízesítsük tarkaborssal, majd öntsük az almára, zellerre és sajtra, alaposan keverjük velük össze.

Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük