Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
Bár a salátához legtöbbször a fogyókúrát kötjük, sajnos az csak illúzió, hogy a zöldek egyáltalán nem hizlalnak. Ennek ellenére mindenkit arra buzdítok, hogy egyen minél többet belőle, mert a saláta remek rostforrás és az összetevők is tele vannak vitaminokkal. A salátát ehetjük köretként is, de simán megállja a helyét főfogásként is.
Amikor kicsit bőségesebb és laktatóbb változatra vágyunk, bátran játsszunk az öntetekkel, amikor pedig a könnyedebb variációk felé hajlunk, akkor csak egy kevés balzsamecettel és olívaolajjal ízesítsük. Arra mindig figyeljünk, hogy csak annyi öntetet készítsünk, amennyit megeszünk, mert a saláta hamar elveszti a frissességét, ha öntettel együtt tesszük el. Összegyűjtöttük a 10 legjobb receptünket, amelyek könnyedebb és tartalmasabb salátákat is tartalmaznak.
Cover: Getty Images