Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
Bár a salátához legtöbbször a fogyókúrát kötjük, sajnos az csak illúzió, hogy a zöldek egyáltalán nem hizlalnak. Ennek ellenére mindenkit arra buzdítok, hogy egyen minél többet belőle, mert a saláta remek rostforrás és az összetevők is tele vannak vitaminokkal. A salátát ehetjük köretként is, de simán megállja a helyét főfogásként is.
Amikor kicsit bőségesebb és laktatóbb változatra vágyunk, bátran játsszunk az öntetekkel, amikor pedig a könnyedebb variációk felé hajlunk, akkor csak egy kevés balzsamecettel és olívaolajjal ízesítsük. Arra mindig figyeljünk, hogy csak annyi öntetet készítsünk, amennyit megeszünk, mert a saláta hamar elveszti a frissességét, ha öntettel együtt tesszük el. Összegyűjtöttük a 10 legjobb receptünket, amelyek könnyedebb és tartalmasabb salátákat is tartalmaznak.
Cover: Getty Images