Almával sült, omlós csirkecomb: a sütőben érnek össze az ízek

Nyomtatás
acscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tepsiben sült csirkecomb a kacsazsírtól omlós és ízletes. Egyszerűen készül, mégis különleges étel, mely vendégvárónak is kiváló.

Az őszi, téli időben mindenki szereti a tepsiben készült fogásokat, melyek táplálóak, ízletesek, és az elkészítésük nem igényel nagy figyelmet. Az egyik ilyen finomság a csirkecomb, melyet rengetegféle módon a sütőbe tolhatsz pirulni. A húst érdemes szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel párosítva sütni, úgy sokkal jobb ízt kap a csirke, és a körettel együtt készül el. Mivel az étel összeállítása egyszerű, hétköznap vacsorára is tökéletes, különleges íze miatt pedig vendégváró fogásnak is nagyszerű.

Fűszerezési lehetőségek

A csirkecomb szereti a fűszereket, sokféle ízzel párosíthatod. Az alma zamata miatt csak rozmaring került a húsra, de sokkal őszibb hangulatot is adhatsz a tepsis fogásnak, ha gyömbér és szegfűbors párosával próbálod ki. Alma helyett körtével is tökéletesen működik a recept.

Almával sült omlós csirkecomb

acsct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 4 evőkanál kacsazsír
  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab alma
  • 1 teáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A tepsit kenjük ki kacsazsírral, majd fektessük rá a csirkecombokat.

A húst sóval és borssal ízesítsük.

A megtisztított hagymát és almát helyezzük a hús mellé, szórjunk rá rozmaringot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 40-50 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon