Az omlett édesen is finom – Almával töltve lesz különleges reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Reggelire az egyik legjobb választás az omlett, ami ezúttal édesen, almával töltve készül.
Az omlett, vagyis a tojáslepény alapvetően sós étel, ropogós héjú, friss kenyérrel és zöldséggel laktató és egészséges reggeli. A jó hír, hogy az édesszájúak is ehetnek omlettet, kicsit megváltoztatva, almával töltve.
A tojás nemcsak sósan finom, hanem édesen is, és nem csak sütemények alapanyagaként használható. Ez az omlett finom édes, kicsit császármorzsa-jellegű, de annál sokkal egyszerűbben elkészíthető. Az étel Ausztriából, egészen pontosan Dél-Tirolból származik. Általában reggelire kínálják, mert egész napra elegendő energiát ad, de uzsonnára is nyugodtan belefér.
Almával töltött omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm liszt
- 100 milliliter tej
- 100 milliliter tejszín
- 40 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 200 gramm alma
- 1 evőkanál olaj
- 0.5 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük csomómentesre a tejet, a lisztet, a tejszínt és a tojássárgáját. Egy másik tálban verjünk a tojásfehérjéből habot úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Forgassuk bele a lisztes keverékbe.
Az almákat jól mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, öntsük bele a tojásos keveréket, majd adjuk hozzá az almákat is. Süssük néhány percig, majd fordítsuk meg. Amikor kész, kicsit törjük össze az omlettet, szórjuk meg vaníliás cukorral.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, pirítsuk át még egy kicsit.
Fotó: Getty Images