
Az omlett édesen is finom – Almával töltve lesz különleges reggeli

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Reggelire az egyik legjobb választás az omlett, ami ezúttal édesen, almával töltve készül.
Az omlett, vagyis a tojáslepény alapvetően sós étel, ropogós héjú, friss kenyérrel és zöldséggel laktató és egészséges reggeli. A jó hír, hogy az édesszájúak is ehetnek omlettet, kicsit megváltoztatva, almával töltve.
A tojás nemcsak sósan finom, hanem édesen is, és nem csak sütemények alapanyagaként használható. Ez az omlett finom édes, kicsit császármorzsa-jellegű, de annál sokkal egyszerűbben elkészíthető. Az étel Ausztriából, egészen pontosan Dél-Tirolból származik. Általában reggelire kínálják, mert egész napra elegendő energiát ad, de uzsonnára is nyugodtan belefér.
Almával töltött omlett

Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm liszt
- 100 milliliter tej
- 100 milliliter tejszín
- 40 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 200 gramm alma
- 1 evőkanál olaj
- 0.5 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük csomómentesre a tejet, a lisztet, a tejszínt és a tojássárgáját. Egy másik tálban verjünk a tojásfehérjéből habot úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Forgassuk bele a lisztes keverékbe.
Az almákat jól mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, öntsük bele a tojásos keveréket, majd adjuk hozzá az almákat is. Süssük néhány percig, majd fordítsuk meg. Amikor kész, kicsit törjük össze az omlettet, szórjuk meg vaníliás cukorral.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, pirítsuk át még egy kicsit.
Fotó: Getty Images